Publicat 6/7/2020 10:55:54 +02:00CET

CaixaBank deixarà de presidir la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial després d'ampliar el seu rol en els ODS

Ban Ki-moon (secretari general de l'ONU el 2015) i el p.de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial (XEPM), Ángel Pes, encapçalen una jornada de la XEPM al Caixaforum Madrid el 29/10/2015
RED ESPAÑOLA DEL PACTO MUNDIAL - Archivo

La XEPM gairebé ha triplicat els seus socis durant aquests 8 anys i s'ha digitalitzat

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

CaixaBank deixarà de presidir aquest dimecres la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial (XEPM) després de vuit anys en els quals s'ha consolidat com la promotora de l'Agenda del Desenvolupament Sostenible a Espanya, i en què gairebé s'han triplicat els seus socis i s'ha impulsat la digitalització i la professionalització de l'entitat.

El president de la XEPM des del 2012, Ángel Pes (sotsdirector general de CaixaBank), s'ha mostrat satisfet per haver impulsat projectes i aliances per fomentar els 10 principis del pacte mundial i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), informa el banc aquest dilluns en un comunicat.

Aquest acostament ha implicat organitzacions del sector social i empresarial, com la Ceoe, Cepyme, el Consell General d'Economistes, cambres de comerç, i successius governs centrals i autonòmics.

Per Ángel Pes, els anys que CaixaBank ha presidit la Xarxa han servit per convertir-la en un "referent per a les empreses espanyoles compromeses amb la responsabilitat social".

JORNADA AMB BAN KI-MOON

El 2015 (any d'aprovació de l'Agenda 2030), la Xarxa Espanyola es va convertir en l'única de les 68 existents que ha organitzat una trobada amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, al Caixaforum Madrid a la qual van assistir els ceos d'empreses espanyoles signatàries del pacte mundial.

La XEPM també ha treballat internacionalment aquests anys, durant els quals la iniciativa mundial ha anat acostant les xarxes locals i ha reforçat la seva imatge de marca amb el nom One Global Compact: entre aquestes xarxes, l'espanyola és la que ha sumat més signatàries "i la més destacada en la seva gestió, posició de lideratge que s'ha mantingut".

IMPLICACIÓ INTERNACIONAL

Això va possibilitar que Ángel Pes fos l'únic representant d'una xarxa local d'UN Global Compact Board, des del juny del 2012 fins el setembre del 2015.

La Junta Directiva del Pacte Mundial de les Nacions Unides és un òrgan format per una trentena de membres de tot el món, encapçalats pel secretari general de l'ONU.

Internament, CaixaBank va promoure al començament de la seva presidència digitalitzar la XEPM, per gestionar la informació i processos que gestiona, i per millorar els recursos i serveis adreçats als socis.

I la mateixa digitalització ha permès afrontar l'augment de socis des del 2012: des de 256 llavors fins als 722 a tancament de maig, la qual cosa suposa un creixement del 182%.