Publicat 04/07/2021 14:26CET

CaixaBank, El Corte Inglés, Telefónica, Mercadona i Inditex, entre les empreses amb millor RSE, segons Advice

MADRID, 4 jul. (EUROPA PRESS) -

Fundació La Caixa, CaixaBank, El Corte Inglés, Telefónica, Mercadona i Inditex, són les companyies que tenen la millor reputació i responsabilitat social empresarial (RSE) a Espanya, segons l'estudi Advice d'èxit empresarial.

Segons l'anàlisi, les companyies tenen forts vincles emocionals i racionals amb els espanyols, més enllà dels productes i serveis que ofereixen. Després de les empreses esmentades, empreses com Meliá, Mapfre, Cellnex, Pascual o Iberdrola han estat algunes de les companyies amb millor reputació al 2021.

Entre d'altres punts forts, destaca la proximitat que han generat aquestes empreses amb els seus clients a través de notícies als mitjans de comunicació, campanyes de publicitat i altres activitats de màrqueting a internet i les xarxes socials.

Aquest any, a més, la pandèmia i la crisi econòmica han condicionat la consideració dels enquestats sobre la reputació i la responsabilitat social empresarial. Així, l'estudi assenyala que el 83% de pimes, autònoms i líders d'opinió enquestats creuen que les actuacions socials i d'activació econòmica atorguen reputació a les empreses.

Així mateix, l'anàlisi mostra que com més responsabilitat social empresarial, es genera més reputació corporativa a població general i líders d'opinió. En aquest aspecte, per al 89% dels enquestats la responsabilitat social al 2021 s'ha de concretar en l'obra social i la contribució a la recuperació econòmica d'Espanya.

El soci director d'Advice Strategic Consultants, Jorge Díaz Cardiel, ha explicat que la reputació al 2021 no es considera un intangible, sinó el fruit i la conseqüència de l'ajuda real a la societat i la contribució econòmica a la recuperació.

"Com més han apostat, invertit o fet les entitats i empreses espanyoles per ajudar la societat (...) més es percep que contribueixen a la recuperació econòmica d'Espanya i més reputació corporativa reben o se'ls atorga a aquestes empreses", afegeix Díaz Cardiel.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés