Publicat 1/2/2019 11:41:13CET

CaixaBank canvia la seva política de dividends i farà un únic pagament en efectiu el 2019

EUROPA PRESS

Proposa a la junta elevar a 0,10 euros el dividend amb càrrec a resultats del 2018

MADRID, 1 Febr. (EUROPA PRESS) -

El consell d'administració de CaixaBank ha acordat un canvi en la seva política de dividends per a l'exercici del 2019 conforme amb la remuneració a l'accionista es farà mitjançant el pagament d'un únic dividend en efectiu, en lloc de dos com fins ara, que s'abonarà una vegada conclogui l'any, al voltant del mes d'abril.

Així ho ha indicat el banc en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) després d'anunciar uns guanys de 1.985 milions d'euros el 2018, un 17,8% superior, gràcies a la millora de tots els marges, l'aportació més elevada de BPI i la reducció de dotacions.

Malgrat això, l'entitat presidida per Jordi Gual ha reiterat la intenció de remunerar els accionistes, distribuir un import en efectiu superior al d'exercicis anteriors, i fixar l'import màxim a distribuir amb càrrec a l'exercici del 2019 en el 60% del benefici net consolidat.

Així mateix, CaixaBank ha decidit proposar a la junta general ordinària d'accionistes, que es convocarà durant aquest mes de febrer, la distribució d'un dividend complementari en efectiu de 0,10 euros bruts per acció, amb càrrec als beneficis del 2018 a abonar durant el mes d'abril vinent.

Una vegada satisfet aquest dividend, l'import total de la remuneració a l'accionista corresponent al 2018 haurà estat de 0,17 euros bruts per acció, i és l'import total abonat equivalent al 51% del benefici net consolidat, en línia amb el Pla Estratègic 2015-2018.

No obstant això, l'aprovació d'aquest dividend per la junta, si cal, així com les condicions específiques del pagament, es comunicaran de manera oportuna al supervisor, tal com ha subratllat l'entitat.

Mentre no es donin les circumstàncies econòmiques, financeres, de negoci, regulatòries o recomanacions del supervisor prudencial o de qualsevol altre tipus que justifiquin la modificació d'aquesta política, el banc està compromès a destinar més del cinquanta 50% del seu resultat net consolidat a la remuneració en efectiu.

El consell, en el començament de cada any i en el moment de fer públic el resultat de l'exercici anterior, pot especificar un rang i establir un màxim de dividend en efectiu esperat, sempre per sobre del mínim del 50%.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.