Publicat 04/09/2020 00:27CET

CaixaBank i Bankia confirmen a la CNMV que negocien una possible fusió

El president i el conseller delegat de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri i José Sevilla, i el president i conseller delegat de CaixaBank, Jordi Gual i Gonzalo Gortázar
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 4 set. (EUROPA PRESS) -

CaixaBank i Bankia han confirmat a través de sengles fets rellevants enviats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que es troben en negociacions preliminars per analitzar una possible fusió, sense que encara hagin arribat a un acord.

L'entitat presidida per Jordi Gual ha informat a l'organisme que, "després de l'autorització del seu consell d'administració, es troba en negociacions amb Bankia per analitzar una fusió entre ambdues entitats, sense que de moment s'hagi aconseguit cap acord sobre aquest tema, més enllà de la signatura d'un acord de confidencialitat per intercanviar-se informació per valorar l'operació, en el si d'una due diligence, comptant amb assessors per a l'operació". CaixaBank ha assenyalat que informarà al mercat del resultat d'aquesta negociació en el moment oportú.

Bankia, davant les notícies aparegudes en alguns mitjans, "en el marc de l'estudi habitual de possibles operacions estratègiques", ha confirmat contactes amb CaixaBank, amb coneixement i autorització del consell d'administració, per analitzar una eventual oportunitat d'operació de fusió entre ambdues entitats.

"Donat el seu caràcter preliminar, es fa constar que s'ha sotmès als òrgans de govern de Bankia proposta d'inici d'estudi i anàlisi que permeti al consell d'administració adoptar la decisió fundada que correspongui, explicant per a això amb els assessors pertinents". L'entitat que encapçala José Ignacio Goirigolzarri afegeix que qualsevol decisió que es prengui es comunicarà al mercat.

D'aquesta manera, ambdues entitats, tercera i quarta del sector financer espanyol, confirmen l'inici de converses amb vista a una operació que donaria origen a una entitat amb actius per valor de 650.000 milions d'euros, unes 6.600 sucursals (4.400 l'entitat d'origen català i més de 2.200 l'entitat nacionalitzada) i una plantilla conjunta superior als 51.000 empleats (gairebé 35.600 CaixaBank i uns 16.000 Bankia), la qual cosa propiciaria sinergies significatives.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés