Publicat 14/4/2020 12:43:29 +02:00CET

CaixaBank avança al 15 d'abril el cobrament de les pensions

CaixaBank
CAIXABANK

BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

CaixaBank ha decidit avançar a aquest dimecres 15 d'abril el cobrament de la pensió de la Seguretat Social, cinc dies abans de la bestreta realitzada al març i deu abans de la data en la qual habitualment es fa efectiva.

Així, el banc presidit per Jordi Gual, que compta en el conjunt d'Espanya amb 2,7 milions de clients majors de 65 anys i una quota de mercat del 30%, ingressarà aquest dimecres en el compte dels seus clients un total d'1,8 milions de pensions domiciliades per import d'uns 2.000 milions d'euros, ha informat en un comunicat aquest dimarts.

Aquesta és una de les mesures de protecció a aquest col·lectiu engegades per l'entitat, a la qual se suma una atenció prioritària en oficines --en cas que ho prefereixin, també poden concertar cita prèvia amb el seu gestor--, i per als clients majors de 75 anys que no utilitzaven de forma habitual els caixers s'ha activat el Menú Caixafàcil, que reconeix l'import mitjà que el client acostuma a reintegrar.

CaixaBank ha destacat la rebuda de l'avançament del pagament de la pensió del mes passat entre els clients, ja que a l'abril el 55% dels jubilats clients de l'entitat no ha realitzat reintegraments en efectiu ni en caixers ni en oficines.

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

CaixaBank ha afegit noves iniciatives destinades a potenciar l'ús del canal online CaixaBankNow i l'atenció a distància per a aquest col·lectiu, un nou pla activat des de l'1 d'abril a través de l'aplicació de tècniques d'intel·ligència artificial.

Igualment, CaixaBank no retornarà els rebuts bàsics dels clients majors de 65 anys, com els subministraments de llum, aigua i gas, encara que el compte bancari es trobi en descobert.

Altres operacions que només es poden formalitzar amb una visita presencial al gestor, com el control de vivència o els test de coneixement i experiència, idoneïtat de carteres i assessorament podran dur-se a terme fins a finals de juny, la qual cosa suposa un ajornament de quatre mesos, tenint en compte que afecta a les operacions pendents des de principis de març.

Durant tot aquest període, no es procedirà a la retenció de saldos ni al bloqueig de l'operativa per motiu de no tenir emplenats aquests requeriments.

el més llegit

 1. 1

  Jutgen un home per assaltar sis dones i agredir-ne una sexualment a Terrassa (Barcelona)

 2. 2

  Carles Puigdemont preveu anunciar en breu un nou partit i trencar amb el PDeCAT

 3. 3

  Investiguen la mort violenta d'un home a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

 4. 4

  L'atur creix en 1.870 persones al juny a Catalunya fins a les 485.019 persones

 5. 5

  Les infermeres catalanes animen la ciutadania a "defensar la sanitat pública"