Publicat 08/03/2021 13:52CET

CaixaBank i Asaja acorden fomentar la innovació i el desenvolupament en el sector agrari

Juan Antonio Alcaraz, director general de negoci de CaixaBank, i Pedro Barato, president d'Asaja
CAIXABANK - DAVID CAMPOS

BARCELONA, 8 mar� (EUROPA PRESS) -

CaixaBank i l'Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) han acordat fomentar la innovació i el desenvolupament del sector agrari, motiu pel qual l'entitat financera participarà en projectes d'innovació de l'associació i donarà suport a iniciatives de grups operatius supraregionals.

Han signat el conveni de col·laboració el director general de negoci de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el president d'Asaja, Pedro Barato, segons un comunicat del banc d'aquest dilluns.

La línia de negoci AgroBank formarà part de projectes com Carbocet, sobre captació de carboni, per l'increment de matèria orgànica als sòls i l'acumulació a la fusta dels cultius llenyosos: es tracta de crear un mercat dels drets d'emissió que generi el sector agrari que es posaran en el mercat a través d'instruments financers.

Un altre projecte en què col·laborarà AgroBank promou granges de producció d'insectes en l'àmbit rural, per impulsar activitats innovadores, i amb el component social de desenvolupament de negocis en l'àmbit rural per a joves i, especialment, dones.

CaixaBank també es converteix en soci patrocinador d'Asaja; col·laborarà a crear 'living labs' com un camp de proves per a nous productes, sistemes i tecnologies agràries; i també col·laboraran a crear una plataforma digital de productes del sector primari que, amb les formes de pagament de CaixaBank, permetrà comprar i licitar a manera de 'marketplace'.

Els professionals d'AgroBank faran seminaris, jornades, conferències i reunions per explicar l'oferta de productes i serveis i compartir l'experiència de l'entitat en el sector sobre qüestions d'interès per als membres de l'associació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés