Publicat 17/09/2021 16:22CET

CaixaBank accepta 6.058 peticions de l'ERO i queden 515 sortides pendents de cobrir

Archivo - Arxiu - Una oficina de CaixaBank
DAVID CAMPOS/CAIXABANK - Archivo

Rebutja més de 2.000 sol·licituds en la primera fase d'adhesió

MADRID, 17 set. (EUROPA PRESS) -

CaixaBank ha traslladat a la representació laboral l'acceptació de 6.058 peticions dins l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que escometrà l'entitat, de manera que encara hi ha 515 sortides que s'han de cobrir en fases d'adhesió posteriors.

A hores d'ara, CaixaBank ha comunicat la sortida de 1.223 treballadors el pròxim 1 de novembre del 2021.

Segons han informat fonts sindicals després de la segona comissió de seguiment de l'ERO, el banc ha rebutjat la petició d'un total de 2.150 treballadors que van sol·licitar adherir-se al procés d'ajust d'ocupació.

Del total de sol·licituds acceptades, 121 són recol·locacions directes que no computen en el contingent establert de 6.452 extincions, la qual cosa projecta aquesta diferència de 515 llocs pendents de cobrir.

Un cop finalitzada aquesta primera fase, comença una segona etapa d'adhesió a l'ERO, amb 20 províncies pendents de resoldre 404 posicions, mentre que la resta correspon a serveis centrals.

El banc ha començat l'anàlisi de les sol·licituds de trasllat, que contemplarà les que provenen de províncies amb excedent en aquelles on s'ha produït un excés de peticions d'adhesió.

També està previst que a principi d'octubre s'ofereixin vacants d'empreses filials per a la plantilla que presti serveis en xarxa, serveis centrals distribuïts, direccions territorials o àrees de serveis centrals que continuïn presentant excedents.

Per facilitar el procés, CaixaBank crearà tres centres inTouch a León, Còrdova i Huelva i mourà vacants a deu províncies per poder acceptar 267 adhesions més.

L'entitat també ha plantejat mesures com publicar 46 vacants del Centre de Suport Digital a Almeria o imputar serveis centrals a les persones que estan en excedència especial de grup, la qual cosa permetria l'acceptació de 120 extincions addicionals.

Amb tot, quedaria un excedent de 153 posicions pendents de resoldre, respecte de les 515 inicials, que es reduiran amb els trasllats, l'oferta de recol·locació indirecta i la resta de les fases contemplades en l'acord per aconseguir el contingent de les 6.452 extincions definides en l'ERO, segons han informat els sindicats.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés