Publicat 8/9/2019 12:18:25 +02:00CET

La Caixa, Telefónica, El Corte Inglés, Caixabank i Inditex, les millor preparades davant la desacceleració

Zara, Inditex, roba, moda, botiga (recurs)
EUROPA PRESS - Archivo

Els espanyols les consideren el millor refugi davant la incertesa i la millor eina per tornar al creixement econòmic

MADRID, 8 set. (EUROPA PRESS) -

Fundació Bancària 'La Caixa', Telefónica, El Corte Inglés, Caixabank i Inditex són les cinc grans empreses sistèmiques espanyoles que millor refugi suposen en cas d'una forta desacceleració de l'economia espanyola, al mateix temps que el millor revulsiu per a una recuperació posterior, segons els espanyols.

Així es desprèn de l'últim estudi realitzat per la consultora Advice Strategic Consultants a partir d'una enquesta quantitativa a 2.400 persones, 1.000 líders d'opinió i 2.400 pimes i autònoms durant els últims mesos de juny, juliol i agost sobre les primeres 400 empreses d'Espanya per volum de facturació.

Entre aquestes grans empreses, la Fundació Bancària 'La Caixa', accionista de Telefónica, Naturgy o Cellnex a través del seu holding Criteria Caixa, s'alça com la companyia sistèmica en la qual més confien els espanyols per treure Espanya de la desacceleració econòmica, per la seva contribució a l'economia, a l'ocupació i per la seva interdependència amb la resta d'empreses i pimes espanyoles.

Aquest conglomerat empresarial dedica 540 milions d'euros a l'any a projectes socials a través de la seva Obra Social, la qual cosa, juntament amb les seves participacions accionarials, entre les quals s'inclou el 40% de CaixaBank, que aporta un gran volum de finançament per a projectes empresarials, fa que la seva contribució al PIB, al consum i a la inversió sigui "essencial" perquè, en cas de desacceleració, l'economia espanyola torni a canalitzar el seu creixement.

CONFIANÇA DAVANT LA INCERTESA

Malgrat que Espanya continua creixent a un ritme del 2,3% anual en el segon trimestre i el Govern espera acabar l'any en aquest mateix nivell i fins i tot entorn del 2% el proper any, el text apunta al fet que la incertesa generada pel bloqueig polític al país, la guerra comercial i de divises entre els Estats Units i la Xina, una possible retirada sense acord del Brexit o les males dades econòmiques d'altres països europeus, podrien empènyer a Espanya a aprofundir en la seva desacceleració econòmica.

No obstant això, segons l'estudi, al qual va tenir accés Europa Press, els espanyols tornarien a posar la seva confiança en les grans empreses espanyoles que més aporten a l'economia. Després de la Fundació Bancària La Caixa, la segona empresa en la qual més confien és Telefónica.

Els enquestats veuen en la 'teleco' un exemple de la 'nova economia', gràcies al seu esforç per digitalitzar-se, la qual cosa, tant de manera directa i indirecta, ajuda al fet que les pimes i les administracions públiques també aprofundeixin en el seu procés cap a la digitalització.

"Telefónica, juntament amb el seu ecosistema intern (Wayra, Acens, Eleven Paths) i extern (Amazon-AWS, Microsoft-Azure, Google, HP, HPE i Cisco) s'ha convertit en l'única companyia espanyola de tecnologies de la informació que ofereix tots els productes i serveis de l'era digital o Quarta Revolució Industrial: Intel·ligència Artificial, Internet de les Coses, Cloud Computing, Big Data, Connectivitat, Continguts", destaca l'estudi.

Per darrere, es troben El Corte Inglés, CaixaBank, Inditex, Banc Santander, Mercadona, Naturgy, BBVA, Cellnex i Iberdrola, en aquest ordre, a més d'altres com Orange, Vodafone, MásMóvil, Bankinter, Sabadell, Bankia, Mango, H&M, Carrefour, Alcampo, Eroski, Primark, Cortefiel, Lidl, AhorraMás, Repsol, Endesa, Abertis, Ferrovial, Aciona, ACS, Sacyr, FCC, OHL, Danone, Unilever, Nestlé, Calidad Pascual, Campofrío, El Pozo, Kraft, Lactalis/Puleva, Mondelez, Meliá, Barceló, NH, AC Hotels, Iberostar i Ritz Carlton.