La Caixa facilita itineraris d'inserció sociolaboral a 613 interns de presons catalanes

Publicat 12/8/2019 12:47:35CET
Taller De Cuina.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

El programa Reincorpora de La Caixa ha ofert itineraris d'inserció sociolaboral a 613 adults i joves de centres penitenciaris i Centres Educatius de Justícia Juvenil catalans l'any passat, ha informat l'entitat aquest dilluns en un comunicat.

El projecte, realitzat en col·laboració amb la Conselleria de Justícia de la Generalitat, a través del Cire, es dirigeix a població reclusa de tota Catalunya en la fase final de la seva condemna.

El programa ofereix itineraris personalitzats adaptats a les necessitats de preparació tècnica i personal dels interns, i que combinen formació, accions de servei a la comunitat i integració laboral, amb l'objectiu que la persona ampliï les seves competències, reforci valors i millori habilitats personals i professionals que l'ajudin en el seu camí cap a la plena inclusió social i laboral.

El 2018, el 70% dels participants que van finalitzar el seu itinerari d'inserció sociolaboral van aconseguir un treball, percentatge que s'ha quintuplicat des dels inicis de Reincorpora.

L'any passat 328 interns van obtenir una ocupació a través de Reincorpora gràcies a la col·laboració de 229 empreses catalanes.

A més, des de la posada en marxa de Reincorpora, el 2011, han participat al programa un total de 3.986 interns de tota Catalunya, 1.899 dels quals han trobat feina gràcies a més d'un miler d'empreses contractants.

"RECONDUIR EL SEU PROJECTE VITAL"

"Volem facilitar que les persones privades de llibertat puguin reconduir el seu projecte vital, i ho fem amb l'Administració, amb qui vam sumar esforços des de fa ja gairebé una dècada", ha explicat explicat el president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé.

"Es tracta d'un compromís estable per la reinserció social i laboral dels interns que permet que, actualment, tres de cada quatre participants al programa aconsegueixin una ocupació", afegeix Fainé.

COL·LABORACIÓ AMB 25 ENTITATS

La col·laboració amb 25 entitats socials de les quatre províncies catalanes especialitzades en l'atenció a aquest col·lectiu és el que permet oferir itineraris de reinserció adaptats a les necessitats específiques de cada participant.

Compta amb la figura del tècnic Reincorpora en coordinació amb els tècnics del Cire, qui dissenya i pacta amb els participants l'itinerari.

Per la seva banda, el tècnic de l'entitat acompanya i duu a terme un seguiment de tota l'evolució de la persona durant l'itinerari, abordant el procés de canvi des d'una perspectiva integral.