CAF subministrarà 14 autobusos elèctrics a TMB

Publicat 6/2/2020 13:44:54CET
Unitat de CAF per al metro de Hèlsinki
CAF

Aconsegueix una comanda de cinc trens de metro a Hèlsinki i un contracte de manteniment també als països nòrdics

MADRID, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

CAF s'ha adjudicat el subministrament de 14 autobusos elèctrics a Barcelona que es destinaran a renovar la flota de busos amb què Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ofereix servei urbà, segons ha informat el fabricant.

En concret, els vehicles es destinaran a transformar la línia d'autobusos H16 de Barcelona en la primera línia 'zero emissions' de la ciutat.

Solaris, filial de CAF, fabricarà els autobusos, que faran 18 metres de longitud i tindran capacitat per carregar les seves bateries de manera ràpida en ruta, a més d'en repòs. Està previst que les primeres unitats es posin en servei el 2021.

A més d'aquest contracte en el mercat domèstic, CAF ha tancat en paral·lel dos contractes als països nòrdics que, en aquest cas, sumen 100 milions d'euros.

CONTRACTES ALS PAÏSOS NÒRDICS

Es tracta del subministrament de cinc trens de metro a Hèlsinki, que se sumaran als vint que CAF ja ha subministrat a la capital de Finlàndia.

Pel que fa a l'altre contracte, a través d'Euromaint, la filial que va comprar el 2019, CAF s'ha adjudicat les tasques de manteniment dels trens del Ferrocarril de Bergen durant un període de nou anys.

El Ferrocarril de Bergen és el que cobreix la ruta entre Oslo i Bergen i, per això, està considerada la línia de tren més alta al Nord d'Europa, a més d'"un dels trajectes ferroviaris més bonics", segons ha apuntat la companyia.

Contador