Publicat 25/4/2019 12:56:35 +02:00CET

Un de cada quatre cotxes que vengui Seat el 2025 haurà de ser elèctric per evitar multes

 De Meo (Seat) reclama major inversió en formació per afrontar els reptes de la nova mobilitat
VOLKSWAGEN GROUP ESPAÑA DISTRIBUCIÓN

MADRID, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de Seat, Luca de Meo, ha assegurat que el 25% del total de les matriculacions de la companyia al 2025 ha de correspondre a cotxes elctrics per complir amb l'objectiu de reducció d'emissions contaminants del 15% (respecte als nivells del 2021) que estableix la Unió Europea (UE).

Per ara, la companyia automobilística espanyola no ofereix cap model 100% elctric, per presentar sis models elctrics i híbrids endollables fins a comenaments del 2021. Així que, d'aquí a sis anys, un de cada quatre vehicles venut per Seat ha de ser de zero emissions per evitar multes del govern comunitari.

Així mateix, De Meo s'ha referit, durant la jornada 'El Ágora de elEconomista', que s'ha creat un debat "absurd" al voltant dels motors de combustió, perqu els actuals, els que compleixen amb la normativa Euro 6, poden contribuir a reduir els nivells de contaminació i rejovenir l'edat mitjana del parc automobilístic.

"El 80% de l'impacte de la pollució prové dels cotxes de més de deu anys. El problema es troba aquí i les projeccions ens diuen que el parc est envellint cada vegada més en comptes de baixar la mitjana d'edat", ha advertit.

D'altra banda, a la pregunta de si es veu com el proper president de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Autombils i Camions (Anfac), De Meo no ha descartat res i ha assegurat que l'organisme és una plataforma "excepcional" perqu el sector treballi en equip i elevi el nivell de la discussió que s'ha generat al voltant de la nova mobilitat. "I no per utilitzar-la per a reivindicacions personals", ha apuntat.