Publicat 06/03/2019 15:29CET

Cabify tornarà a Barcelona aquest dijous

Economía/Empresas.- (AMP) Cabify vuelve a Barcelona
REUTERS - Archivo

Adapta el seu servei de VTC a les "restriccions" del Govern catal amb la confiana que els tribunals les acabin anullant

MADRID, 6 mar� (EUROPA PRESS) -

Cabify tornar a operar a Barcelona aquest dijous després d'adequar el seu servei de vehicle de lloguer amb conductor (VTC) a les noves "restriccions" aprovades pel Govern de Catalunya, que obliga a contractar un d'aquests cotxes amb una antelació mínima de 15 minuts, segons va anunciar l'empresa.

La plataforma de mobilitat torna a la capital catalana malgrat "no estar conforme" amb les noves regles de joc, per amb la finalitat de "rescatar el sector i els seus "milers de llocs de treball" i oferir un "servei de qualitat als usuaris".

Així mateix, torna davant del seu convenciment que el canvi de norma ser "transitori", i confia que els tribunals anullin la regulació aprovada pel Govern catal.

"En cas contrari, Cabify tornaria a veure's forat a plantejar-se la seva continutat a Calatunya", va avisar en un comunicat la companyia fundada el 2011 per Juan de Antonio.

De moment, la plataforma torna a Barcelona un mes després que el passat 1 de febrer deixés d'operar en entrar en servei el Decret que el Govern catal va aprovar per regular aquest sector obligant-lo a contractar amb antelació els seus serveis. La norma es va aprovar quan els taxistes de la ciutat secundaven una aturada i concentracions.

Cabify assegura que l'adaptació de la seva operativa a aquesta norma li ha suposat un cost que considera que "no té el deure jurídic de suportar".

No obstant aix, defensa que, amb aquest canvi, ha definit un "nou model" de servei que, "ajustant-se a les restriccions introdudes", permetr als usuaris comptar amb "alternatives eficients de mobilitat".

Cabify reinicia el seu servei amb una flota inicial de 300 vehicles, que preveu anar incrementant per amb la qual, de moment, podria afrontar més tardances, especialment en hores d'alta demanda.

"Estem convenuts que els usuaris donen suport al retorn de Cabify a Barcelona, que afrontem amb responsabilitat i també amb confiana, perqu són molts els actors de la societat civil que públicament han manifestat que la nostra marxa definitiva empobriria la mobilitat i la vida a Barcelona", ha indicat el fundador i primer executiu de la plataforma en un comunicat.

"Sabent que la legalitat ens empara, esperem que molts barcelonins ens segueixin triant i en fer-ho reivindiquin el seu dret a elegir com moure's per la seva ciutat", ha manifestat De Antonio. "Volem tenir un paper proactiu en la construcció del model de mobilitat de Barcelona i és per aix que ens hem adaptat", ha afegit.

PENDENTS DELS TRIBUNALS

No obstant aix, Cabify assegura que el seu retorn "no implica conformitat" de la companyia amb la nova normativa de la Generalitat, que segueix considerant "desproporcionada i contrria al dret".

"El retorn respon al compromís amb la ciutat, els usuaris, els treballadors, els collaboradors i conductors i amb tota la xarxa d'empreses associades que treballen a favor de l'economia digital i la mobilitat sostenible", insisteix l'empresa que, per aix, es manifesta "disposada" a assumir l'"elevat i injustificat cost" d'adaptar el seu model de negoci.

La plataforma "lamenta" que tant el Govern catal com l'Ajuntament de Barcelona optin per restringir les opcions de mobilitat dels usuaris i el dret a la llibertat d'empreses, en la seva opinió, amb una normativa "contrria als interessos dels ciutadans". Per aix, Cabify reitera el seu "convenciment" que aquesta nova norma "ser transitria", en la mesura que l'anullin els tribunals.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés