Publicat 31/1/2019 11:54:35 +01:00CET

Cabify deixar d'operar a Catalunya aquest divendres

Protesta dels conductors de Cabify a la Diagonal de Barcelona
David Zorrakino - Europa Press

Critiquen que el Govern ha imposat "mesures artificials i altament restrictives"

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

Cabify ha anunciat que deixar d'operar a Catalunya aquest divendres per l'entrada en vigor del decret del Govern que fixa l'obligació de precontractar els seus serveis amb una antelació de 15 minuts.

Diverses fonts de l'empresa han explicat a Europa Press que quan els usuaris facin servir l'aplicació rebran un missatge en qu s'explicar que "han estat expulsats de Catalunya per la nova regulació de VTC".

En un comunicat aquest dijous, l'empresa ha dit que la regulació té "l'únic objectiu, i per tant també la conseqüncia final, de l'expulsió directa" de Cabify i de les seves empreses collaboradores.

Consideren que el decret imposa "mesures artificials i altament restrictives" que destruiran un sector que ha donat feina a més de 3.000 persones a Catalunya, segons les seves xifres.

Per aix, l'empresa ha criticat que el conseller de Territori i sostenibilitat, Dami Clavet, hagi "cedit a la pressió i exigncies" del sector del taxi, i hagi perjudicat greument l'inters dels ciutadans, en la seva opinió.

L'empresa ha subratllat que el 98,5% dels viatges gestionats a través de l'aplicació de Cabify --amb un milió d'usuaris registrats-- es contracten amb menys de 15 minuts d'antelació.

A la decisió de Cabify s'hi ha sumat Uber, que també ha anunciat aquest dijous que deixa d'operar a Barcelona per les "restriccions" imposades al sector.