Publicat 17/1/2019 17:40:33 +01:00CET

Cabify confia que la Generalitat no obligui els VTC a precontractar els seus serveis

El director general de Cabify a Europa, Mariano Silveyra.
CABIFY - Archivo

L'empresa est prop d'aconseguir el milió d'usuaris registrats a Barcelona i els seus voltants

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El responsable de Cabify a Europa, Mariano Silveyra, ha confiat aquest dijous que la Generalitat no obligui els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a precontractar els seus serveis amb una antelació mínima i tornar a la parada després de cada trajecte.

En una trobada amb periodistes, Silveyra ha explicat que espera que l'administració catalana "tri la millor solució" per als usuaris i ha argumentat que la precontractació és una mesura que va en contra del sector dels VTC i que podria implicar la seva desaparició, en línia amb la posició manifestada per la patronal Unauto.

"Barcelona ha demostrat que vol i necessita Cabify, que necessita alternatives de mobilitat com és la VTC i entenem que l'administració, si és responsable, ho considerar", ha exposat Silveyra.

Aquest divendres la Generalitat ha convocat el Consell del Taxi per informar les associacions de taxistes sobre el Decret Llei que est elaborant juntament amb l'rea Metropolitana de Barcelona (AMB) per regular l'activitat de plataformes com Cabify i Uber, i en el qual est estudiant la viabilitat jurídica d'incloure la precontractació i la tornada a la parada.

Per Silveyra, aquesta norma est sent "totalment improvisada" per la Generalitat després que associacions com Élite Taxi posessin sobre la taula la possibilitat de convocar vaga pel Mobile World Congress (MWC), que tindr lloc del 25 al 28 de febrer a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), si el Govern no contempla legalment tots dos requisits.

Sobre la indemnització que Unauto calcula que l'administració catalana haur d'assumir si acaba tirant endavant el Decret Llei, que ascendiria com a mínim a 1.100 milions d'euros en aquesta comunitat, Silveyra ha sostingut que la Generalitat "passaria a ser responsable" d'aquesta quantitat que al principi li correspondria al Ministeri de Foment.

XIFRES

Cabify est prop d'aconseguir el milió d'usuaris registrats en la seva aplicació, xifra inferior que la d'usuaris actius, per a Barcelona i set municipis més d'AMB: l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornell, El Prat, Castelldefels, Viladecans i Gav.

A Barcelona i els seus voltants, Cabify calcula que dona feina al voltant de 1.000 persones, que inclouen tant conductors d'empreses de transport VTC com personal administratiu i de manteniment.

La plataforma ha assenyalat que espera seguir creixent a Catalunya i preveu sumar la seva oferta a set municipis més prximament.

Aquesta empresa compta amb tres milions d'usuaris registrats a Espanya i opera també a Madrid; Sevilla; Mlaga; Valncia; Alacant, i La Corunya, a més de pasos com Portugal; Mxic; Panam; República Dominicana; Colmbia; Equador; Perú; Brasil; Xile, i Argentina.