Publicat 19/1/2019 15:00:12 +01:00CET

Cabify condemna "actes de violncia dels sectors més radicals del taxi" a Barcelona

Cabify
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

Cabify ha expressat aquest dissabte la seva condemna als "actes de violncia dels sectors més radicals del taxi" a Barcelona i ha ressaltat que des que es va conixer la intenció de la Generalitat de restringir l'activitat dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC), s'estan veient afectats els conductors, usuaris i ciutadans barcelonins.

En un comunicat, ha fet una crida "a la calma, el respecte i el dileg" i ha confiat que les autoritats restableixin l'ordre per poder avanar i treballar.

La companyia també considera que "la presa de decisions polítiques precipitades i sense consens est en l'origen del problema" i que ja es va aconseguir un nivell que ha qualificat de preocupant amb l'aprovació del reial decret llei per part del Govern al setembre del 2018.

I ha considerat que la proposta de la Generalitat del divendres, d'obligar els VTC a precontratar els seus serveis amb 15 minuts d'antelació, "tampoc té el nivell de reflexió ni de consens suficients" i no representa una solució.

Cabify ha mostrat el seu convenciment que "la collaboració entre els taxis i les VTC són la via més adequada per millorar la mobilitat a Barcelona", per que no és possible en un clima de pressió fora de la legalitat, segons ha indicat l'empresa.