Publicat 24/12/2019 15:32:47 +01:00CET

Buxadé (Vox) creu que la prioritat sobre Catalunya és "detenir el cop d'estat"

L'eurodiputat de Vox Jorge Buxadé
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

L'eurodiputat veu l'economia catalana amb "respiració assistida"

BARCELONA, 24 des. (EUROPA PRESS) -

L'eurodiputat de Vox Jorge Buxadé (Grup dels Conservadors i Reformistes Europeus) ha defensat que la prioritat a Catalunya és "detenir el cop d'estat" i que, per abordar la resta d'àmbits, com la millora d'infraestructures, abans cal garantir el respecte a la legalitat.

"A Catalunya tenim un problema fonamental, que és el respecte als drets i llibertats individuals i familiars dels catalans: mentre no es resolgui aquest problema, no té sentit que els polítics intentem afrontar altres qüestions", ha defensat en una entrevista d'Europa Press, en preguntar-se-li per les infraestructures.

Sobre el projecte que Vox defensarà des del Parlament Europeu per a Catalunya, ha respost que el seu projecte és el mateix per a totes les autonomies, dins d'un model autonòmic que creu que divideix: "La prioritat a Catalunya és detenir el cop d'estat, que segueix en marxa".

Considera que l'economia catalana es troba "des de fa molts anys en estat de respiració assistida, degut principalment al cop separatista", i, preguntat per l'afectació del Brexit, ha contestat que la UE porta anys perdent el temps intentant evitar el que els britànics van decidir en referèndum.

Creu que es poden augmentar les exportacions d'empreses catalanes reduint la fiscalitat i les traves per millorar la seva productivitat i, sobretot, deixant més llibertat, i ha afegit: "Gran part de la capacitat industrial i empresarial de Catalunya està fugint espaordida com a conseqüència de la pressió tirànica del separatisme".

RELACIONS INTERNACIONALS

Considera que també seria raonable que les autonomies deixessin "de realitzar suposades activitats de promoció comercial, perquè tot es concentri en la competència exclusiva de l'Estat en matèria de relacions internacionals"; i ha defensat cercar fórmules perquè empreses que eviten pagar impostos de forma fraudulenta deixin de fer-ho.

Preguntat per com veu la marca Catalunya, ha respost que per a Vox no és una marca, igual que Espanya --"no som producte comercial, som família"--, encara que creu que la imatge catalana s'ha ressentit i que empreses surten de Catalunya perquè l'independentisme les asfixia i per la càrrega fiscal --en negar la frase 'Espanya ens roba', afegeix que qui els roba és el Govern independentista, sosté--.

Davant les previsions d'una recessió econòmica, creu que el primer que cal és reconèixer-la --ha criticat la gestió de l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE)--, i després fomentar l'estalvi i ajudes a les famílies: "I això només s'aconsegueix baixant impostos, reduint la despesa supèrflua i recolzant a qui realment ho necessita".

"ALARMISTES DEL CLIMA"

"Nosaltres som conservacionistes, i per tant som els primers interessats a conservar a naturalesa, des de les antípodes dels alarmistes del clima", i ha avisat que Espanya no pot permetre's el luxe que l'energia depengui de potències estrangeres, sinó que ha de caminar cap a la sobirania energètica respectant la conservació del medi natural.

Sobre la igualtat de gènere, no creu en una societat uniforme en què homes i dones són "peces intercanviables en el joc de la concentració de diners"; i sobre l'accés a l'habitatge, ha subratllat que s'ha de garantir i ha advocat per donar més garanties als propietaris, no per regular els preus de lloguer.

Aposta per retornar als seus països d'origen les persones sense documentació --inclosos els menors no acompanyats--, i rebutja cedir més sobirania en matèria de seguretat, també per combatre el terrorisme, àmbit en què suggereix més control de la frontera i l'expulsió d'estrangers que delinqueixin encara que siguin residents legals.