Actualitzat 02/02/2009 12:47 CET

El 'Butlletí Oficial del País Basc' publicarà les candidatures definitives, després de ser proclamades avui

BILBAO, 2 de febrer (EUROPA PRESS)

El 'Butlletí Oficial del País Basc' publicarà demà les candidatures definitives que s'han presentat per concórrer a les eleccions basques de l'1 de març, després que siguin proclamades al llarg del dia d'avui per les Juntes electorals provincials.

Un total de 39 candidatures es van presentar en les tres circumscripcions de País Basc per concórrer als comicis autonòmics.

El termini per presentar la relació de candidats als comicis va començar el 21 de gener i va acabar el passat dia 26. En aquest període de temps, els partits polítics i les agrupacions electorals van lliurar tota la documentació legalment exigida a les Juntes Electorals de Territori Històric d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa.

Les llistes de candidats es van publicar el passat 28 de gener en el 'Butlletí Oficial del País Basc', en què s'inclouen les 12 candidatures presentades a Àlaba, les 16 de Biscaia i 11 a Guipúscoa.

Després de la comunicació de les possibles irregularitats als representants polítics, i la seva posterior compensació, les Juntes Electorals dels Territoris Històrics proclamen avui les candidatures que concorreran als comicis autonòmics.

Fonts de la Junta electoral d'Àlaba han indicat a Europa Press que els errors solucionats, en el seu cas, es refereixen a qüestions menors com alguns canvis en els noms.

Després de la proclamació de les esmentades llistes quedarà oberta la via del recurs contra l'esmentada proclamació. En concret les impugnacions ha d'executar-se els pròxims dies 4 i 5 de febrer i els tribunals resoldran en dos dies, el 6 i el 7.

Les candidatures impugnades podran recórrer en empara davant del Tribunal Constitucional que hauran de dictar definitivament sentència abans del començament de la campanya electoral, amb el 12 de febrer com a data límit.

Per ordre de presentació, a Biscaia han formalitzat candidatures PSE-EE, PNV, Aralar, PP, Berdeak-els Verds, UPyD, EKA-PC, EA, PFyV, PUM+J, EB, Askatasuna, Pacma, D3M, POSI i PH.

A Guipúscoa s'han presentat onze candidatures corresponents a PNB, PP, PSE-EE, UPID, EB, B-LV, D3M, EA, Pum+J, Aralar i Askatasuna. A Àlaba, les planxes electorals formalitzades són de PNB, PSE-EE, UPID, Aralar, PP, Berdeak-Els Verds, D3M, EB, Askatasuna, EA, PUM+J i POSI.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés