Publicat 11/03/2021 07:27CET

El Butlletí de la Comunitat de Madrid publica la dissolució de l'Assemblea i la convocatòria d'eleccions

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.
EUROPA PRESS/A.Ortega.POOL - Europa Press

   MADRID, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

   El Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (Bocm) ha publicat el decret de dissolució de l'Assemblea de Madrid i la convocatòria d'eleccions anticipades a la regió per al proper dia 4 de maig.

   El decret ha entrat en vigor després de la seva publicació al Bocm aquest 11 de març, segons diu el mateix text. Aquest dimecres la Mesa de l'Assemblea va admetre les mocions de censura dels grups parlamentaris de PSOE i Més Madrid en contra del Govern d'Ayuso, després de l'anunci d'eleccions anticipades. Queda per veure si prevaldrà la signatura del decret de dissolució, malgrat no haver estat publicat en el Bocm, o les mocions de censura.

   En el decret de la Presidència de la Comunitat, publicat sobre la mitjanit, s'estableix la dissolució de l'Assemblea elegida l'11 de juny de 2019 i la convocatòria per triar els 136 nous diputats regionals que ocuparan la cambra autonòmica pel dimarts 4 de maig.

   El decret especifica que la campanya electoral, de 15 dies, arrencarà la mitjanit del proper diumenge 18 d'abril i finalitzarà el dilluns 3 de maig, jornada de reflexió prèvia a les votacions. D'aquesta forma, la sessió constitutiva de la nova Assemblea se celebrarà el dia 8 de juny, a les 10 hores.

   També es recull el cessament de tots els consellers de Cs, inclòs el seu vicepresident, Ignacio Aguado, també conseller d'Esports, Transparència i Portaveu del Govern, i el nomenament dels nous càrrecs del PP que els substituiran en aquestes funcions. La destitució es produeix després del pacte del PSOE i el Cs per presentar una moció contra el Govern del 'popular' Fernando López Miras a Múrcia, i contra el de l'Ajuntament de la ciutat.

SUPLENTS DELS CESSATS

   Així, es designa suplent de la Conselleria d'Esports, Transparència i de Portaveu del Govern madrileny la titular de la Conselleria de Presidència, María Eugenia Carballedo Berlanga, amb excepció del departament del Portaveu, que serà assumit pel titular de la Conselleria d'Educació i Joventut, Enrique Ossorio Crespo.

   Ossorio es farà càrrec també de la cartera de Ciència, Universitats i Innovació després del cessament d'Eduardo Sicília, i de les competències sobre Cultura i Turisme, en substitució de Marta Rivera de la Cruz.

   Igualment, Manuel Giménez serà substituït com conseller d'Economia, Ocupació i Competitivitat per Javier Fernández-Lasquetty, actual responsable de la Conselleria d'Hisenda i Funció Pública.

   El conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, s'ocuparà de la Conselleria de Polítiques Socials, Famílies, Igualtat i Natalitat, en substitució de Javier Luengo, mentre que David Pérez, responsable de la Conselleria d'Habitatge i Administració Local, s'encarregarà també de les competències de Transports, Mobilitat i Infraestructures després del cessament d'Ángel Garrido.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés