Bultaco declararà concurs de creditors en parar la producció i mentre troba un inversor

Bultaco
BULTACO - Archivo
Publicat 5/12/2018 20:14:10CET

MADRID, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

El fabricant espanyol de motocicletes elèctriques Bultaco sol·licitarà acollir-se a concurs de creditors després d'haver hagut de parar la producció i mentre segueix buscant un nou inversor que asseguri la viabilitat de l'empresa.

Segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de la situació de la companyia, com a part del pla estratègic presentat el passat mes de maig, Bultaco ha estat buscant un inversor extern que li permeti fer front a inversions importants en matèria de desenvolupament de producte.

No obstant això, malgrat haver establert diversos contactes amb empreses interessades, l'empresa no ha aconseguit encara tancar cap acord, la qual cosa va provocar l'engegada, en un primer moment, d'un Expedient de Regulació d'Ocupació Temporal a la seva planta de Montmeló (Barcelona), que va afectar un total de 27 persones, principalment operaris de fàbrica, sobre una plantilla de 37 empleats.

Aquesta primera mesura no va ser suficient, ja que, en no arribar les inversions per continuar amb la producció, es va produir un trencament d'estoc, en no poder seguir pagant els materials, la qual cosa va motivar una aturada en l'activitat industrial i, per tant, un tall en els ingressos de l'empresa.

Aquesta situació, segons aquestes fonts, derivarà en la sol·licitud d'acollir-se a concurs de creditors, amb la finalitat de reiniciar la seva activitat industrial i poder satisfer les més de 700 comandes amb les quals compta i que s'han vist frenades per l'atur industrial i que posen en relleu la viabilitat a llarg termini de l'empresa.

Les mateixes fonts han destacat que, malgrat la intenció de sol·licitar acollir-se a concurs, existeixen negociacions avançades amb diferents inversors i s'han mostrat confiades en la viabilitat futura de la corporació.

En l'actualitat, Bultaco manté un passiu d'11 milions d'euros. D'aquest total, 7 milions d'euros es deuen als bancs, mentre que dos milions d'euros estan vinculats amb els socis i un milió d'euros correspon a deute intern.

A finals de l'any passat, el fabricant de motocicletes elèctriques va aconseguir un acord per al refinançament del seu deute, aconseguint ampliar el venciment d'aquest fins al 2022, que al seu moment va considerar que tenia una amortització adequada al seu pla de negoci.

PLA ESTRATÈGIC.

El passat mes de maig, la companyia va presentar el seu pla estratègic que, entre d'altres aspectes, contemplava trobar un inversor que recolzés el negoci, ja que l'empresa preveia llançar tres nous models en quatre anys i aconseguir unes vendes de 2.000 unitats aquest any, un 60% més que el 2017. Per al 2022, l'objectiu era aconseguir unes vendes de 30.000 unitats anuals.

Aquesta estratègia també incloïa l'expansió de la seva presència comercial, fins a aconseguir 2.000 punts de venda, en comparació amb els 163 en els quals està present en l'actualitat, repartits a 29 països diferents.

El passat exercici, la corporació espanyola va comercialitzar un total de 1.251 motocicletes en tots els mercats en els quals opera, la qual cosa va suposar una pujada del 22% en comparació amb el 2016, i va registrar una facturació de 4,5 milions d'euros.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.