Budó retreu a Torrent el canvi d'hora del ple: "És una falta de respecte institucional"

Publicat 12/11/2019 15:31:33CET
La consellera de la Presidència, Meritxell Budó
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 nov. (EUROPA PRESS) -

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, ha sostingut que el Govern considera "una falta de respecte institucional" que el president del Parlament, Roger Torrent, no hagi notificat oficialment a l'executiu català el canvi d'hora del ple d'aquest dimarts.

L'avançament del ple ha provocat que els diputats del Parlament que formen part del Consell Executiu --el president Quim Torra i el conseller Miquel Buch-- no hagin pogut assistir a l'inici del ple, i "s'hagin vulnerat els seus drets" en restar dos vots a la majoria que els independentistes tenen al Parlament.

Per això, Budó ha lamentat que el canvi d'hora hagi permès l'aprovació d'un punt d'una moció del PSC que instava la Generalitat a iniciar amb La Moncloa una relació institucional lleial i sincera des de la renúncia a qualsevol iniciativa unilateral o il·legal per abordar aquells assumptes que són d'interès dels ciutadans.

Preguntada per aquest punt, que ha estat aprovat amb el vot favorable del PSC, Cs, Comuns i el PP, i el vot en contra dels partits independentistes, Budó ha subratllat que "no ha estat per un error, sinó conseqüència" de la modificació d'horari del ple.

"No ha estat per error sinó per la modificació de l'horari del ple al Parlament, que ha fet que dos diputats no poguessin exercir el seu dret a vot. Si hi haguessin estat presents hauria guanyat la votació i el resultat seria diferent", ha afegit.