Publicat 31/5/2019 16:19:07CET

Budó retreu al Govern central que qüestioni els autors de l'informe de l'ONU en comptes de "afrontar-lo"

El Govern no comparteix que l'economia catalana empitjori i diu que l'Estat "va intentar perjudicar-la"
EUROPA PRESS

"En lloc d'assumir les seves responsabilitats qüestionen aquest organisme", ha lamentat

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern català, Meritxell Budó, ha retret aquest divendres al Govern central que qüestioni dos membres del grup de treball sobre les detencions arbitràries de l'ONU que va emetre un informe demanant la llibertat d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en lloc d'"afrontar" el que diu l'informe.

"Sembla que en lloc d'assumir les responsabilitats del que diu el dictamen, en lloc d'afrontar la realitat del que diu, qüestionen aquest organisme", ha criticat en roda de premsa després d'un Consell Executiu extraordinari.

Ho ha dit després que l'ambaixador d'Espanya a Ginebra hagi protestat davant de l'ONU per les "distorsions" que conté l'informe, i hagi acusat dos membres del grup de tenir conflictes d'interessos.

Budó ha destacat que el grup de treball està format per diversos experts elegits pel Consell de Drets Humans de l'ONU, que està designat per l'Assemblea General de Nacions Unides.

Per això, ha demanat al Govern central que "afronti la realitat del que diu aquest dictamen i deixi de qüestionar els seus membres".

ALFRED BOSCH

En declaracions als mitjans, el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha recriminat que el Govern "només actua quan no els afavoreix" i ha recordat que quan aquests experts van ser nomenats l'Estat no va posar cap problema, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

Així mateix, ha sostingut que "quan s'han emès altres informes demanant l'alliberament dels presos indegudament empresonats, Espanya li ha donat suport".

"Ara que no els interessa i no els agrada el que diu el dictamen el primer que fa el Govern espanyol és desmerèixer el document", i ha afirmat que això demostra la validesa de l'informe del grup de treball de l'ONU.

Bosch ha considerat que el Govern "té dificultat per entendre com funcionen els organismes internacionals i té sobretot dificultats per entendre que han de complir els dictàmens dels organismes oficials vinculats a les Nacions Unides".