Actualitzat 12/5/2020 13:25:35 +00:00 CET

Budó replica a ERC que "només" correspon a Torra convocar les eleccions

La consellera de Presidencia y portavoz del Govern, Meritxell Budó, en rueda de prensa telemática.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha replicat aquest dimarts a ERC que "només" li correspon al president de la Generalitat, Quim Torra, convocar les eleccions a Catalunya, encara que ha reiterat que la prioritat de l'Executiu català és la pandèmia del coronavirus, per la qual cosa no contempla anticipar els comicis en aquest moment.

Ho ha dit en roda de premsa telemàtica, després que el dilluns la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, demanés a JxCat "consensuar" la data de les eleccions catalanes per evitar que sigui el Tribunal Suprem (TS) qui precipiti el calendari dels comicis amb la inhabilitació de Torra.

Budó ha defensat que, "quan sigui el moment", Torra convocarà les eleccions, però ha insistit que ara el Govern està únicament centrat a resoldre la crisi del coronavirus.

"Estem enmig d'una pandèmia, que encara no ha acabat, i per tant des del Govern de Catalunya ens hem de concentrar i estem concentrats en la lluita contra aquesta crisi. En aquests moments no contemplem un escenari electoral", ha afirmat.

Sobre la petició d'ERC de començar a parlar entre els socis de govern per fixar el calendari electoral, la portaveu del Govern ha sostingut que entén que aquesta petició "es refereix a l'àmbit dels partits", de manera que l'Executiu no té per què opinar.

Contador