Budó insta els comuns a donar suport als Pressupostos per sumar recursos contra la violència masclista

Publicat 27/11/2019 18:09:26CET
Hemicicle del Parlament de Catalunya durant una sessió del plenària, en imatge d'arxiu.
David Zorrakino - Europa Press

Segòvia demana més mesures a un Govern "feminista de discursos però no de fets"

BARCELONA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, ha emplaçat aquest dimecres els comuns perquè donin suport als Pressupostos del 2020 per incrementar els esforços en la lluita contra la violència masclista per eradicar-la.

Interpel·lada en el ple del Parlament per Susana Segòvia (comuns), Budó ha defensat que les violències masclistes s'abordin de forma integral des de les institucions públiques: "Només ho farem amb la suma d'esforços i amb una resposta contundent al problema".

Segòvia ha dit que el Govern català parla de combatre les violències masclistes però després no concreta mesures ni recursos: "Són un govern feminista de discursos però no de fets", ha afirmat l'endemà passat del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

"Per passar de la paraula als fets calen recursos", ha dit Segòvia, que ha assegurat que algunes entitats hi veuen falta de planificació, de coordinació i de recursos però que el Govern català no prioritza l'assumpte quan dissenya pressupostos.

NOUS RECURSOS

Budó ha destacat que fa poc han promogut mesuras com l'ampliació en 50 places de serveis residencials per a víctimes --amb els seus fills si en tenen--, i l'impuls d'un nou servei d'atenció presencial a víctimes de violències masclistes d'entre 14 i 30 anys.

"La lluita contra la violència masclista és un compromís ferm d'aquest Govern" cada dia de l'any, inclòs el Dia internacional contra l'eliminació de la violència contra les dones, que ajuda a impulsar aquest debat i en fa d'altaveu, ha dit Budó.

Contador