Publicat 18/5/2020 13:46:36 +02:00CET

Budó insisteix en una tornada de les competències per recolzar l'estat d'alarma

El director general d'Esports de la Generalitat, Gerard Figueras; la consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó; i el director del CAR Sant Cugat, Ramón Terrassa, en una piscina on entrenen nedadors del CAR Sant Cugat
David Zorrakino - Europa Press

SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 18 maig (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit aquest dilluns en una "tornada" de les competències per poder recolzar una pròrroga de l'estat d'alarma, i que el president de la Generalitat, Quim Torra, sigui l'autoritat competent en la desescalada.

En declaracions als mitjans en una visita al CAR de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), que ha reobert parcialment, ha afirmat que el Govern reclama que Torra sigui l'autoritat competent a Catalunya "com ho ha estat fins que es va retirar competències".

Budó ha assenyalat que en la fase de desescalada "no té cap sentit" que no sigui el Govern qui prengui les decisions, i ha sostingut que no entén un estat d'alarma que retiri competències que es porten anys tenint.

"Volem gestionar i decidir la desescalada a Catalunya", ha subratllat, afegint que no poden recolzar un estat d'alarma tal com està planificat en el qual, citant un exemple, la consellera de Salut hagi de demanar permís per a totes les decisions que es prenguin.

Sense voler entrar en el posicionament dels partits que conformen el Govern, ha afirmat que la Generalitat vol la tornada de les competències per poder decidir, d'una forma "coordinada, lleial" amb el Govern central, però amb el comandament que li correspon per les competències pròpies.

Contador