Publicat 17/12/2019 18:09:35 +01:00CET

Budó exigeix "un feminisme radical i ser radicalment feminista"

La consellera de Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, durant la seva intervenció en una sessió plenària del Parlament, a Barcelona /Catalunya (Espanya), 17 de desembre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 17 des. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern català, Meritxell Budó, ha transmès aquest dimarts el compromís del Govern amb els drets de les dones i ha afirmat: "Cal un feminisme radical i ser radicalment feminista".

Ho ha dit en la seva intervenció en el ple monogràfic al Parlament sobre el reconeixement i la garantia dels drets de les dones, en el qual ha destacat les polítiques impulsades pel Govern català en aquest sentit.

D'elles n'ha destacat la tasca que es duu a terme des de l'Institut de les Dones, especialment el de coordinació de totes les polítiques que es fan des del Govern català, que té el següent objectiu: "L'impacte real per canviar les coses que no ens agraden".

Ha destacat que les polítiques de gènere s'han de situar en un problema que afecta tota la ciutadania, tota la democràcia, i que cal cercar "un canvi per crear una societat de tots".

Ha lamentat el sostre de vidre que hi ha en política, també en la catalana, ha assenyalat a la taula del Parlament on la Presidència, les Vicepresidències i les Secretaries primeres les ocupen homes i, encara que ha recordat que Carme Forcadell va presidir la institució, ha dit que ara "la invisibilitat de la dona també es dona en aquest àmbit: entre els presos i les preses polítiques, i entre els exiliats i les exiliades".