Publicat 24/1/2020 10:15:14 +01:00CET

Budó denuncia la intromissió de la JEC després d'ordenar la retirada de l'escó a Torra: "No té competències"

Consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu del 21 de gener del 2020.
EUROPA PRESS

MADRID, 24 gen. (EUROPA PRESS) -

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha denunciat aquest divendres la "intromissió" de la Junta Electoral Central (JEC) després que ordenés retirar l'escó al president de la Generalitat, Quim Torra.

En una entrevista a RNE, que ha recollit Europa Press, Budó ha assegurat que la JEC "no té competències" per decidir sobre la inhabilitació de Torra i ha justificat la continuïtat del president perquè així ho va votar el Parlament.

Després de la interlocutòria del Tribunal Suprem d'aquest dijous, la JEC va assenyalar que havia de "denegar-se la suspensió cautelar que havia plantejat el Parlament", per la qual cosa va fer un pas més per executar la retirada de l'escó de Torra amb un requeriment exprés al president del Parlament, Roger Torrent.

"ÉS AL SUPREM A QUI COMPETEIX DECIDIR, NO A LA JEC"

No obstant això, segons Budó, la decisió del Suprem només ha "notificat la seva decisió de no anul·lar l'ordre de la JEC". "Legalment això és el que ha fet. Que no l'hagi suspès no vol dir que hagi dictat una sentència sobre la inhabilitació de Torra", ha sostingut.

En aquest context, la portaveu del Govern ha apuntat que el TS dictarà sentència quan el Govern "hagi presentat el recurs de cassació". "Llavors pot dictar sentència, però en aquest moment no", ha insistit, i ha afegit: "És al Suprem a qui competeix decidir, en cap cas correspon a la Junta Electoral Central".

Finalment, Budó ha lamentat que "es continua judicialitzant la política" i que es continua "aplicant mesures de repressió". "És insostenible aquesta intromissió de competències. Hauríem de plantejar-nos què està passant i per què la Junta Electoral Central està actuant d'aquesta manera", ha resolt.