Publicat 11/10/2019 10:51:14 +02:00CET

Budó demana una resposta "contundent" i pacífica de la societat civil a la sentència de l'1-O

La portaveu del Govern de la Generelitat, Meritxell Budó, en roda de premsa després del Consell Executiu.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat aquest divendres una resposta "contundent, massiva però cívica, democràtica i pacífica" de la societat civil organitzada a la sentència de l'1-O, que el Tribunal Suprem emetrà en els propers dies.

"Qualsevol sentència que no sigui absolutòria és molt greu i això requereix una resposta del Govern català i de la societat civil organitzada que sigui contundent, massiva però cívica, democràtica i pacífica", ha afirmat en una entrevista de la 'Revista Mirall' recollida per Europa Press.

Budó ha assegurat que el Govern està preparat per donar una resposta a la sentència del Suprem i que farà "la resposta que li correspon", i que el Parlament també tindrà un paper destacat.

Davant les mobilitzacions previstes, ha sostingut que al Govern català li tocarà "garantir el dret de mobilització de tots els ciutadans, el dret a protesta, la llibertat d'expressió i opinió", però també els drets d'aquells que no vulguin manifestar-se.

"Respectarem que la gent es mobilitzi, concentri i manifesti contra aquesta injustícia política flagrant. Alhora, haurem de garantir els drets d'aquells que vulguin continuar amb la seva vida quotidiana i que els serveis mínims i subministraments es garanteixin", ha raonat.