Publicat 18/6/2019 14:23:57 +02:00CET

Budó demana disculpes pel "to" que va utilitzar en la roda de premsa de dimarts passat

Av.- El Govern portarà el decret de lloguer al ple malgrat el dictamen del Consell de Garanties
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

"Els errors han de servir per aprendre i no em costa demanar excuses"

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat disculpes aquest dimarts perquè ha considerat que el to que va utilitzar dimarts de la setmana passada en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu "no va ser el més correcte".

Ho ha dit en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern d'aquesta setmana, en què ha conclòs: "Els errors han de servir per aprendre i no em costa gens en absolut demanar excuses pel to de veu. Agraeixo que les acceptin".

Budó es refereix a la polèmica que va sorgir la setmana passada, quan va rebutjar respondre una pregunta en castellà perquè no s'havia formulat abans en català, la qual cosa va generar una picabaralla entre la consellera i diversos periodistes.

La portaveu va al·legar fa una setmana que en la ronda de preguntes en castellà --que sempre es fa en aquesta roda de premsa després del Consell Executiu-- només es poden tractar assumptes que hagin sorgit en la ronda de preguntes en català.

Diversos periodistes li van recordar que no és així, i que el funcionament sempre ha estat que primer es fa un torn de preguntes en català i després un en castellà, però que en el segon mai no s'havien rebutjat preguntes que no s'haguessin formulat en català.

DISCULPES ACCEPTADES

En el torn de preguntes d'aquest dimarts, diversos periodistes han agraït les disculpes de Budó i la roda de premsa, a diferència de la de la setmana passada, que s'ha dut a terme sense més incidents.

Budó no ha entrat en el fons de l'assumpte, és a dir, en si es va equivocar o no acceptant preguntes en castellà que no s'haguessin fet abans en català, però en la roda de premsa d'aquest dimarts sí les ha acceptat.

REPROVACIÓ DE CS

Cs ha anunciat aquest dimarts que vol que el Parlament reprovi Budó per la polèmica de la setmana passada, i la portaveu del Govern ho ha lamentat perquè considera que només és una maniobra "per alimentar una polèmica fictícia".

Per a la també consellera de la Presidència, el partit d'Inés Arrimadas amb aquesta iniciativa només vol "atacar la immersió lingüística" i per al Govern és un model exemplar.