Publicat 5/11/2019 16:00:40 +01:00CET

Budó defensa fer compatibles els drets de "manifestar-se i anar a votar"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts que la Generalitat ha de garantir els drets de tothom, per la qual cosa consideren que ha de ser "compatible manifestar-se i anar a votar" el 10 de novembre.

Ho ha dit en roda de premsa posterior al Consell Executiu, en què ha afegit que garantiran que la jornada electoral se celebri amb "normalitat" davant la possibilitat que hi hagi mobilitzacions el dia de reflexió i el mateix dia de les eleccions.

"Votar és un dret de tots els ciutadans. Hem de garantir que tothom pugui exercir el seu dret amb normalitat", ha apuntat Budó després d'insistir que des del Govern treballen amb aquest objectiu de cara al diumenge.

Així, ha recordat que la Junta Electoral Provincial (JEP) ha desestimat aquest dimarts la denúncia de Cs que demanava desallotjar l'acampada de plaça Universitat de Barcelona, permetent així que es mantingui la protesta dels joves acampats.

"Tranquil·litat alhora fer front al 10N", ha postil·lat Budó, que ha explicat que des de la Conselleria d'Interior s'està intervenint amb els representants de l'acampada i que hi ha una comissió de seguiment per analitzar tot el que pot succeir per garantir els drets de tots els ciutadans.