Publicat 26/3/2019 15:02:04 +01:00CET

Budó convida a visitar Catalunya per desmentir "el relat fals" de Baena

Budó: "No tinc la percepció que estiguin previstes eleccions de manera anticipeu
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

La consellera de la Presidncia, Meritxell Budó, ha convidat a tothom qui ho vulgui aquest dimarts a visitar Catalunya per desmentir el "relat fals" del tinent coronel de la Gurdia Civil Daniel Baena, cap de la policia judicial a crrec de la investigació sobre l'organització de l'1-O, durant el judici als líders independentistes.

Així s'ha manifestat en roda de premsa posterior al Consell Executiu en preguntar-li per les declaracions de Baena, que ha qualificat de "període insurreccional" el que va transcórrer a Catalunya a partir de l'actuació a Unipost --on l'Institut Armat va confiscar milers de targetes censals-- i, sobretot, des de l'operació dels escorcolls del 20S i fins a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució el 28 de setembre.

"Qualsevol persona que vingui a Catalunya veur que és un relat fals, que aix no passa a les nostres ciutats. Convido a tothom qui ho vulgui a venir a Catalunya", ha subratllat Budó, després de recordar que és una de les destinacions turístiques més visitades.

També s'ha referit a la decisió del fiscal en cap del Tribunal de Comptes, Miguel Ángel Torres, de remetre a la Fiscalia un informe en el qual demana investigar les possibles responsabilitats penals i comptables dels dirigents catalans per l'ús que es va fer dels diners públics destinats a l'acció exterior de la Generalitat en favor del procés independentista entre el 2011 i 2017.

Segons Budó, tot el que s'ha fet és legal i dins de les competncies del Govern: "Una altra cosa és que no agradi. No hi ha res que se surti de les competncies que té el Govern i la legalitat vigent".

"Si es pretén que desaparegui tota acció exterior de la Generalitat, al Govern tenim la voluntat de seguir fent acció exterior", ha resolt.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Tarragona demana "sortir amb seny" després de passar a la fase 2

 2. 2

  Extingit l'incendi a la indústria de Sarrià de Ter (Girona)

 3. 3

  SOS Costa Brava protesta contra projectes urbanístics a Begur, Palamós i Palafrugell (Girona)

 4. 4

  Nissan revela el dijous el seu pla de reestructuració amb el futur de la planta de Barcelona

 5. 5

  Les CCAA cobraran el fons del coronavirus en 4 pagaments, començant al juliol per 6.000 milions