Publicat 22/4/2020 15:00:18 +02:00CET

Budó celebra la "rectificació" del Govern sobre la sortida de menors de 14 anys

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa telemàtica.
EUROPA PRESS

Vergés acusa el Govern central de "improvisar" en la flexibilització del confinament de menors

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha celebrat aquest dimecres la "rectificació" del Govern central sobre permetre la sortida al carrer de menors de 14 anys.

Ho ha dit en roda de premsa telemàtica, després que el Govern central de Pedro Sánchez decidís que els menors de 14 anys poden sortir a donar passejos, malgrat que en un inici limitava aquestes sortides a acompanyar als adults a realitzar tasques essencials, com anar al supermercat, la qual cosa creu que "no tenia cap sentit".

Budó ha defensat que la ciutadania ha demostrat un "compromís absolut" amb les restriccions que s'han aplicat pel coronavirus, i creu que amb aquesta nova mesura per als menors de 14 anys la població continuarà col·laborant amb responsabilitat.

En ser preguntada per què l'informe encarregat pel Govern a l'investigador Oriol Mitjà sobre el pla de desconfinament no inclou el passaport immunitari malgrat que el president de la Generalitat, Quim Torra, sí que ho preveia en un decàleg el diumenge, ha contestat que en l'informe no desapareix aquesta mesura, sinó que la incorpora per analitzar si és necessària o no.

Segons ella, l'informe d'Oriol Mitjà recomana que utilitzi una eina similar al passaport immunitari per identificar contagis i assenyala que en molts països d'Europa s'està debatent la necessitat o no d'adoptar-la, encara que encara cap ho ha decidit, per la qual cosa creu que Catalunya també ha de debatre aquest assumpte.

ALBA VERGÉS

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha acusat el Govern central de "improvisar" en matèria de flexibilitzar el confinament en menors i ha assegurat que desconeix els detalls de les intencions de l'Executiu central.

"Primer van explicar que els menors podien anar a la farmàcia, al supermercat i al banc amb els seus pares, una decisió absolutament contradictòria amb el que hem treballat nosaltres. Unes hores més tard van rectificar", ha afegit.

Vergés ha defensat que seguiran treballant amb el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per impulsar "l'estratègia i la planificació i que quan els nens puguin sortir ho facin amb seguretat".

Sobre el desconfinament, la consellera ha insistit en la importància d'augmentar la capacitat de proves PCR i test serológicos de diagnòstic del coronavirus per iniciar un pla que sigui "progressiu i accepti episodis de regressió de les mesures".

"Tenim un percentatge de població susceptible a l'epidèmia molt alt, el risc de rebrot és alt i si no fem cribaje ens podem anar molt més allà", ha resolt.