Budó celebra que el pacte de fiscalitat és un "primer pas" per tenir uns pressupostos

Actualitzat 16/12/2019 12:31:37 CET
Pau Venteo - Europa Press

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha celebrat aquest dilluns que el pacte de fiscalitat que han assolit el Govern i els comuns és un "primer pas per tenir uns pressupostos actualitzats" a Catalunya el 2020.

En una compareixença a la seu de la Conselleria de la Vicepresidència i d'Economia de la Generalitat, després que el conseller Pere Aragonès hagi donat els detalls del pacte amb els comuns, Budó ha posat en valor uns pressupostos expansius i ambiciosos que aspiren a recuperar els nivells de despesa d'abans del 2010, abans de la crisi econòmica.

"No és un pressupost que necessiti el Govern, sinó que el necessita el país, el necessiten les infraestructures d'aquest país, les universitats i l'educació", ha reivindicat Budó.

De la mateixa manera, ha remarcat la necessitat de continuar reclamant inversions pressupostàries pendents a l'Estat, al qual també ha exigit una reducció de l'objectiu de dèficit.

Preguntada per la reforma fiscal en l'àmbit de successions, la consellera ha al·legat que el pacte transcendeix la ideologia del partit polític que representa, perquè ha estat una negociació a diverses bandes en què tothom ha hagut de fer "concessions".