Publicat 31/5/2019 13:21:48 +02:00CET

Budó atribueix a una "decisió tècnica" que Oriol Pujol pugui sortir de la presó

David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat aquest divendres que l'acord perquè l'exdiputat de CiU al Parlament Oriol Pujol pugui sortir de la presó és "una decisió tècnica dels responsables dels centres" penitenciaris.

"El Govern no participa d'aquestes decisions", ha assegurat en roda de premsa després d'un Consell Executiu extraordinari, en ser preguntada pel fet que Pujol pugui sortir diàriament a treballar i exercir un voluntariat social, malgrat que un jutge li havia revocat el tercer grau.

També ha estat preguntada per si donaran el tercer grau als presos sobiranistes en cas que siguin condemnats i tornin a presons catalanes, i ha criticat que "alguns es dediquen a qüestionar el sistema penitenciari català, quan les dades demostren que és el més eficient de tot l'Estat".

Budó ha assegurat que "els presos tenen dret a estar a prop de les seves cases" i que quan finalitzi el judici del Tribunal Suprem sol·licitaran que tornin a presons catalanes per poder estar a prop de les seves famílies.

Considera que això és el que estableix la llei i que és la manera de "minimitzar el dany que s'està causant a aquestes famílies".

DIÀLEG

A més, s'ha referit a les paraules del lehendakari, Iñigo Urkullu, que s'ha compromès a continuar treballant per aconseguir una solució pactada en la situació de Catalunya, i Budó ha insistit que el Govern "mai no s'ha aixecat de la taula del diàleg".

Per això, espera que, si Pedro Sánchez és investit president del Govern espanyol, ha de tenir la voluntat d'asseure's a la taula per parlar amb el Govern: "Espanya no es pot governar d'esquena a Catalunya. El conflicte polític s'ha de resoldre políticament".

"Esperem que, si Sánchez és investit president, que entenem que sí perquè va ser la força més votada, tingui aquesta voluntat d'asseure's a la taula a parlar amb el Govern", ha subratllat.