Publicat 8/10/2019 16:11:37 +02:00CET

Budó assegura que "no cal que vinguin" més forces de seguretat per la sentència

La portaveu del Govern de la Generelitat, Meritxell Budó, en roda de premsa després del Consell Executiu, Barcelona (Espanya), 8 d'octubre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

Reivindica les paraules de Zapatero que rebutja vincular independentisme i "violència"

BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts que "no cal que vinguin més forces de seguretat", a part dels Mossos d'Esquadra, per la resposta a la sentència del Suprem contra els dirigents impulsors de l'1-O.

En una roda de premsa després del Consell Executiu, quan li han preguntat si el reforç policial és necessari per reaccionar davant la sentència, Budó ha recordat que "qui té competència en matèria d'ordre públic són els Mossos".

"No només en tenen la competència sinó que també en tenen la capacitat. No fa cap falta que vinguin més cossos de seguretat de l'Estat a garantir l'ordre públic a Catalunya. Està totalment garantit pels Mossos", ha resolt.

En preguntar-li sobre una possible aplicació de l'article 155, Budó ha qualificat de desafortunades les declaracions de la ministra de Defensa, Margarita Robles, que aquest dimarts ha advertit que el Govern central actuarà "amb serenitat, però amb fermesa", si en aquesta resposta es vulnera l'ordre constitucional.

La consellera ha insistit que sempre hi ha hagut mobilitzacions a Catalunya, fa "vuit anys que estem amb mobilitzacions massives i que sempre s'han fet de manera cívica, pacífica i democràtica".

"Sempre s'ha defensat que totes les manifestacions s'han fet amb caràcter civil i sense violència, per la qual cosa parlar de violència és del tot desafortunat", ha censurat la consellera de Presidència.

ZAPATERO

Budó s'ha referit a les paraules de l'expresident del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, que aquest dilluns va subratllar que a Catalunya hi ha hagut "situacions difícils, però una actitud pacífica; i la societat catalana té una cultura democràtica i pacífica inequívoca".

Zapatero va assegurar que l'estat de dret actuarà contra qui se salti les lleis, però no es va mostrar a favor de l'aplicació de l'article 155 ni de vincular l'independentisme amb la violència: "Em nego a incorporar la paraula violència o risc de violència en el debat polític i social".

Després de les declaracions d'aquest dimarts de Robles, la consellera de Presidència de la Generalitat ha reivindicat les reflexions de Zapatero "parlant de violència i dient que no ha existit i que no s'amenaci".

"S'ha de reconduir amb diàleg, sobretot fa una crida per deixar de parlar de violència i deixar d'amenaçar-nos amb l'aplicació de l'article 155", ha analitzat Budó.