Publicat 2/6/2020 14:28:56 +02:00CET

Budó aposta per que el Govern comenci a treballar aquest estiu els Pressupostos de 2021

BARCELONA, 2 juny (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha apostat aquest dimarts per que l'Executiu català comenci a treballar a partir d'aquest estiu els Pressupostos de la Generalitat de 2021, i ha tornat a rebutjar convocar eleccions.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha insistit que el Govern està únicament centrat a afrontar els efectes econòmics i socials de la pandèmia del coronavirus, i que una manera de fer-ho serà elaborar els Pressupostos del proper any per "donar resposta a aquesta nova realitat".

"Des d'aquest mateix estiu hem de començar a treballar la proposta de Pressupostos de 2021. És competència i responsabilitat del Govern, no podem defugir aquesta responsabilitat de treballar aquests Pressupostos que donaran respostes a les necessitats que es generaran de cara a 2021", ha dit.

En resposta a les preguntes dels periodistes sobre si és viable mantenir la legislatura sense convocar les eleccions davant les discrepàncies entre JxCat i ERC, Budó ha tornat a dir que ara és necessari un Govern fort i no un en funcions, per la qual cosa no veuen "oportuna" una convocatòria electoral.

"És el moment de treballar conjuntament per donar respostes a la ciutadania. La ciutadania no ens està demanant eleccions, ens està demanant solucions. I és el que estem fent des del Govern", ha asseverat.