Publicat 9/6/2019 11:15:25 +02:00CET

Budó afirma que l'hegemonia en l'independentisme "no la té ningú"

David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 9 juny (EUROPA PRESS) -

La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha afirmat que les recents eleccions demostren que en l'independentisme "l'hegemonia no la té ningú, queda repartida".

En una entrevista d''El Punt Avui' recollida per Europa Press, ha afegit que les locals i europees reforcen la composició del Govern però no varien l'equilibri perquè va sorgir de les eleccions catalanes.

També diu que una sentència condemnatòria per l'1-O "requereix una resposta de país que no ha de ser per força una convocatòria d'eleccions", i que l'executiu vol seguir governant.

"No veig cap raó per a unes eleccions en aquest moment", diu, i constata la voluntat de treballar els Pressupostos per aquest any o, si no pot ser, començar a treballar els de 2020.

LA MARCA JXCAT

En preguntar-se-li si el PdeCAT i JxCat han de fusionar-se, ha respost que cal definir lideratges i que JxCat és un paraigua i marca electoral "que permet la confluència entre diferents actors com pot ser el PdeCAT".

"Jo soc de les quals pensen que la marca ha de ser Junts per Catalunya", afirma, i considera indiscutible tant el lideratge de l'expresident Artur Mas com el de l'expresident Carles Puigdemont.

Sobre si la fórmula per canalitzar-ho pot ser una copresidència, contesta que "tot això s'ha de definir", i, respecte a la possibilitat que ella sigui la secretària general, es reserva l'opinió però està disposada a col·laborar amb aquest projecte; i també diu que està per aclarir si tot s'aclareix amb un congrés extraordinari.

Quant al projecte de legislatura d'asseure les bases d'una constitució catalana del que va parlar el president Quim Torra, Budó explica que "s'està treballant en això" i que van concórrer a les catalanes amb la voluntat d'acabar tenint una constitució catalana.

PEDRO SÁNCHEZ: LA "POSTINVESTIDURA"

També se li pregunta per la relació amb el president del Govern, Pedro Sánchez: explica que "s'està acabant de parlar" què faran els diputats independentistes al moment de la investidura del líder socialista.

Afegeix que és clar que el Govern del PSOE no vol comptar amb el suport dels partits independentistes, "però la postinvestidura serà el moment de poder comptar amb els diputats i diputades independentistes".

Serà el moment "per tirar endavant certes decisions i polítiques que cal dur a terme i alhora trobar el camí del diàleg necessari que reclamem".

I es refereix finalment a la lluita per l'alcaldia de Barcelona: veu "una operació d'Estat" per impedir un alcalde independentista i no descarta que passi el mateix en altres ciutats catalanes.