Publicat 22/10/2019 15:17:27 +02:00CET

Budó afirma que els aldarulls "en cap cas representen" l'independentisme

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó intervé en roda de premsa després del Consell Executiu de la Generalitat, a Barcelona (Espanya), 22 d'octubre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

Creu que la resposta a la sentència "ha estat majoritàriament cívica i pacífica"

BARCELONA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha desvinculat aquest dimarts el moviment independentista dels aldarulls en les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem: "La resposta a la sentència ha estat majoritàriament cívica i pacífica, però lamentem determinades imatges que hem pogut veure que en cap cas representen el moviment independentista català".

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha afirmat que hi ha hagut diferents factors que han propiciat aquests avalots, tot i que no els ha detallat, i ha insistit: "No considero que estiguin vinculats al moviment independentista".

Budó ha demanat no criminalitzar ni vincular els joves a la violència, cosa que veu com un "despropòsit absolut", i ha destacat que, al seu judici, milers de joves han sortit a manifestar-se cívicament i pacíficament en les Marxes per la Llibertat.

"Ni els joves que es manifestaven eren tots els causants de la violència ni aquesta violència cal posar-la en el sac on l'està posant vostè", ha contestat a un periodista després d'haver-li preguntat si el Govern se sent responsable dels disturbis per haver promès la independència als joves que ara es poden sentir frustrats.

DANYS

Sobre si el Govern es personarà en les causes judicials contra els detinguts pels aldarulls, Budó ha assegurat que no li correspon a ella aquesta decisió i que la Conselleria de Justícia està analitzant cada cas amb els serveis jurídics de la Generalitat.

També ha dit que les administracions públiques hauran de quantificar els danys causats pels aldarulls i hauran de decidir de quina manera afronten les despeses, però que encara ho estan estudiant.