Budó acusa l'Estat de falta de solidaritat amb els municipis pel sostre de despesa i la Lrsal

Publicat 15/11/2019 14:16:09CET
La consellera de la Presidència, M.Budó, en la 30a Assemblea General de la FMC
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha acusat aquest divendres l'Estat de no ser solidari amb els municipis per l'aplicació del sostre de despesa i per la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (Lrsal).

En l'obertura de la 30a Assemblea General de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), ha abordat la situació per la qual han passat els municipis durant 40 anys de democràcia i, concretament, els darrers anys en els quals han vist com els ingressos de les administracions públiques s'ha "reduït".

"Tot això sense comptar amb la col·laboració solidària de l'Estat, amb la imposició d'un sostre de despesa i l'aprovació de la Lrsal, que compromet l'autonomia local", ha dit la consellera de la Presidència.

En la trobada per elegir la nova direcció de l'entitat municipalista, Budó ha afirmat que la Generalitat continuarà exigint que la Lrsal es derogui.

També ha lamentat que a la falta d'ajuda de l'Estat s'hi sumin els efectes de la crisi que ha afectat totes les administracions, però creu que "en aquest marc de constrenyiment, el món local ha sabut treballar" per als seus veïns.

En aquest context, ha celebrat que la Generalitat hagi reduït el deute que té amb els municipis de "570 milions d'euros a 69 milions", la qual cosa suposa una reducció de prop del 88%, segons Budó.

"Sou l'administració més propera a la ciutadania i ateneu les necessitats dels veïns. Ara aquesta ciutadania vol ser actor clau en l'escena pública i decidir i participar del procés que volem construir. Catalunya també es construeix des dels ajuntaments", ha resolt, i ha posat el Govern a disposició del món local.

Contador