Publicat 8/5/2019 11:03:45 +02:00CET

Budó acusa Cs de construir "el primer 'xiringuito'" per treballar contra el procés

David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha acusat aquest dimecres Cs de construir "el primer 'xiringuito'" per alimentar-se i treballar contra el procés sobiranista després de sortir en defensa de la legitimitat i legalitat de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

"L'únic 'xiringuito' que hi ha és el de Cs, que es nodreix del procés sobiranista. El primer 'xiringuito' és el que construeixen vostès per treballar contra el procés", ha lamentat en la sessió de control al Parlament després que l'hagin criticat per les quotes que paguen els ajuntaments que formen part de l'AMI.

Segons Budó, ha criticat que a Cs continuen entestats en això quan l'AMI és una associació "legítima, democràtica i legal", i els ha convidat a preocupar-se d'altres qüestions com el finançament local i treballar per la derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals (Arsal).

"Tractin les administracions locals com majors d'edat", ha reclamat Budó, que ha retret a Cs un desconeixement absolut de què és i fa el món local.

També ha recordat que els ajuntaments que formen part de l'AMI ho són perquè ho han aprovat democràticament per majoria en els seus plens.