Publicat 8/7/2019 18:29:16 +02:00CET

Buch visita grans tallafocs per prevenir incendis forestals a la zona de la Jonquera

El conseller Miquel Buch presideix la reunió semestral del comitè de pilotatge del projecte Cooperem
CONSELLERIA INTERIOR

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha presidit el matí d'aquest dilluns a l'Ajuntament de la Jonquera (Girona) la reunió semestral del Comitè de Pilotatge del projecte de Cooperació operativa d'emergències i prevenció d'incendis Cooperem 2018-2020 i ha visitat grans tallafocs en zones boscoses.

Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, Buch, després de visitar aquests tallafocs en zones on s'han iniciat recurrentment grans incendis forestals, ha destacat que aquest projecte treballa "per anar un pas endavant en la gestió de les emergències".

"És un exemple de bones pràctiques per garantir la millora de la prevenció i gestió de les emergències", ha destacat el conseller, que ha remarcat la importància d'aprofitar l'experiència dels agents implicats, com cossos de seguretat i emergències i administracions.

Aquest projecte suposa una planificació global de les actuacions preventives en sectors vulnerables de la zona la Jonquera-el Pertús, i el seu corredor d'infraestructures, a més de preveure la millora dels sistemes d'informació cartogràfica, de la capacitat d'anticipació i d'una resposta transfronterera ràpida, eficaç i segura.

En la reunió ha participat Miquel Buch; l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez; el delegat Territorial de Govern a Girona, Pere Vila; el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Manel Pardo; el 'sous-directeur' de la 'mise en oeuvre opérationnelle', Jean-Claude Commes, i el director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta.