Buch es reunirà amb diversos comandaments dels Mossos d'Esquadra per avaluar els dispositius d'ordre públic

Publicat 29/10/2019 10:40:47CET
El conseller de l'Interior, Miquel Buch, ofereix una roda de premsa, Barcelona (Catalunya/Espanya) 17 d'octubre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller de l'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha convocat els comandaments dels Mossos d'Esquadra en una reunió aquest dimarts a les 11.30 hores per avaluar els dispositius d'ordre públic d'aquestes setmanes pels incidents en les protestes per la sentència.

Segons ha informat la Conselleria, la reunió se celebrarà a la seu del departament i hi assistiran també el secretari general de l'Interior, Brauli Duart; el director dels Mossos, Pere Ferrer; el comissari en cap, Eduard Sallent, així com altres membres de la Prefectura de la policia catalana.

La reunió arriba quan passen dues setmanes de la publicació de la sentència, que ha desencadenat diverses protestes i aldarulls a Catalunya, enmig de peticions de dimissió contra el conseller per les imatges d'algunes actuacions dels Mossos.

En aquest sentit, la CUP ha registrat una moció al Parlament perquè la cambra catalana voti sobre la destitució del conseller, amb qui aquesta formació ha estat molt crítica per l'actuació dels Mossos d'Esquadra.

De fet, la mateixa formació de Buch, JxCat, ha anunciat que impulsarà una comissió d'investigació al Parlament de tota l'actuació policial.

Els Mossos i la Policia Nacional han actuat en dispositius coordinats durant les manifestacions i protestes, que en alguns casos han derivat en incidents, i que s'han saldat amb més de 200 detencions.

Dilluns, en una entrevista de Rac1, Buch va assegurar que no veia possible que li ofereixin repetir de conseller de l'Interior en un futur Govern: "No crec que passi".