Publicat 26/8/2019 12:23:57 +02:00CET

Buch reconeix que les seves declaracions no van ser "encertades" però insisteix a actuar contra el top manta

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch.
RAC1

BARCELONA, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha sostingut aquest dilluns que les declaracions que va fer sobre el top manta --va dir que els manters distreuen els vianants i això fa que sigui "més fàcil" que els carteristes cometin furts-- no van ser encertades, però ha insistit a actuar contra la venda ambulant.

"Segurament no vaig posar el millor exemple. Quan algú no ha estat encertat el que ha de fer és dir-ho i demanar disculpes. Vaig pretendre posar un exemple", ha reconegut en una entrevista a Rac1 recollida per Europa Press.

Tot i això, ha afegit que "ens agradi o no ens agradi, la venda ambulant a la via pública està prohibida"- i ha insistit que el que ha de fer la policia és actuar.

Preguntat sobre si faria una petició al Congrés per modificar la llei d'estrangeria i facilitar la legalització dels migrants, ha respost que hi ha respostes més enllà de modificar les lleis, com ara l'agermanament entre ciutats.

"Davant d'un fet que succeeix, hem de ser hàbils per buscar solucions. Si hi ha persones estrangeres que resideixen al nostre país i que tenen feina, cal acollir-los. Buscar la manera i fer que se sentin més catalans o igual de catalans, i com aprendre d'ells" ha opinat.

DELINQÜÈNCIA

Preguntat per la reincidència dels delinqüents, ha dit que aposta per la modificació del Codi Penal, i donar prou eines als jutges perquè puguin apartar-los, amb presó, presó preventiva o allunyament d'espais.

Així, ha proposat que els carteristes de Barcelona hagin de mantenir-se allunyats de les estacions de metro: "Posar-ho difícil. Que no sembli que és impune cometre segons quins delictes", ha afegit.

Ha postil·lat que s'ha de diferenciar entre dos tipus de delinqüents: els qui escullen delinquir com a forma de vida i els qui "no tenen cap altre remei perquè no poden menjar".

"Són col·lectius molt diferents. Cal treballar socialment i no policialment", ha dit en referència al segon cas.

I, sobre augment d'homicidis a Barcelona, ha apuntat: "La gran majoria de persones es coneixen i formen part de revenges. No és que jo vagi per plaça Catalunya i perilli la meva vida. Són casos aïllats".