Publicat 13/12/2019 17:21:16 +01:00CET

Buch justifica autoritzar els talls de la Meridiana per garantir "drets fonamentals"

El conseller d'Interior Miquel Buch i el comissari en cap Eduard Sallent
EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 des. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha afirmat aquest divendres sobre l'autorització dels talls dels CDR de l'avinguda Meridiana de Barcelona, que des de fa pocs dies han estat comunicats formalment per l'ANC, que el seu departament ha de garantir "els drets fonamentals".

A preguntes dels periodistes en la roda de premsa sobre el dispositiu de seguretat del partit FC Barcelona-Reial Madrid, Buch ha dit que en rebre la comunicació de la manifestació, l'autoritat corresponent, en aquest cas la Conselleria d'Interior, "la qual cosa ha de garantir els drets fonamentals".

L'ANC ha comunicat a la Conselleria d'Interior de la Generalitat nous talls a l'avinguda Meridiana de Barcelona convocats pels CDR com a mostra de suport a les manifestacions en protesta de la sentència.

D'aquesta manera, els talls en aquesta artèria de la ciutat ja estan comunicades formalment a l'autoritat competent, tal com és preceptiu, cosa que no succeïa fins ara, en fer-ho l'ANC.

El tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va qualificar aquesta comunicació de "disbarat" i va avisar que la Guàrdia Urbana havia fet un informe negatiu demanant que es deneguin, a més d'opinar que es dona un ús abusiu d'un dret que col·lideix amb el dret de funcionament ordinari de la ciutat.