Publicat 9/7/2020 17:58:24 +02:00CET

Buch: "Hem acceptat públicament que hi ha coses que no hem fet bé"

El conseller d'Interior, Miquel Buch, amb mascareta, durant la segona sessió plenària monogràfica sobre la gestió de les residències durant la pandèmia de la covid-19. Barcelona, Catalunya (Espanya), 8 de juliol del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha afirmat aquest dijous que el Govern ha acceptat públicament que hi ha coses que "no han fet bé" durant la crisi de la covid-19, que els va costar molt controlar la situació al començament de la pandèmia però ho van poder revertir.

Ho ha dit en una intervenció en el torn d'interpel·lacions del ple d'aquest dijous, quan li han preguntat sobre les polítiques de seguretat que ha dut a terme el seu departament durant la pandèmia.

"Ens ho vam trobar tot molt complicat i ho vam revertir, i ara mateix estem analitzant què hem de fer per si torna a venir", ha sostingut Buch, que ha afegit que analitzar és relativament fàcil, pressuposar és més difícil, però exercir és més complicat.

"És molt fàcil diagnosticar i veure que tothom s'equivoca, però tinc una responsabilitat i no puc estar assegut dient que els altres s'equivoquen. Tinc la responsabilitat de solucionar-ho", ha asseverat el conseller.

També ha retret al Govern central que la Generalitat no hagi pogut tenir competències durant l'estat d'alarma i ha insistit que Catalunya es vol autogovernar, sigui fàcil o difícil la gestió de les competències: "Ens van retirar les competències, ens van subordinar i aquest país té tot el dret d'autogovernar-se".