Publicat 2/7/2020 11:52:21 +02:00CET

Buch i els treballadors socials col·laboren per millorar la resposta social a les grans emergències

El Conseller d'Interior, Miquel Buch, i la degana del Col·Legi Oficial de Treball Social de Catalunya (Tscat), Conxita Peña
GOVERN

BARCELONA, 2 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i la degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (Tscat), Conxita Peña, han signat aquest dijous un nou conveni de col·laboració per millorar la resposta a les afectacions socials en les grans emergències.

La Conselleria ha informat en una nota de premsa que el conveni substitueix el del 2012, que s'havia d'actualitzar per adaptar la participació dels professionals del Tscat en el nou Protocol d'atenció a les persones davant emergències greus a Catalunya (APCAT) que es va aprovar al maig en la comissió plenària de Protecció Civil.

Aquest conveni té l'objectiu de garantir la disponibilitat d'equips de professionals del treball social que estiguin ben acreditats i formats per intervenir en les emergències, especialment en les de gran abast temporal, territorial i d'afectació social com el coronavirus.

El conveni també contempla integrar membres del Tscat en les comissions tècniques i grups de treball que puguin incidir en l'àmbit de l'atenció social per preparar i respondre a les emergències, assegurar la cooperació entre les dues institucions en propostes de formació i garantir el seguiment dels afectats durant la fase de recuperació.

"La participació d'aquests professionals és especialment necessària en el cas d'una emergència o catàstrofe que afecti un nombre important de persones i que requereixin atenció psicosocial", afegeix la Conselleria.

el més llegit

 1. 1

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 2. 2

  Els Mossos busquen un home a Lleida que n'hauria matat un altre en un pis del barri de Cappont

 3. 3

  Tres detinguts a L'Hospitalet per vendre marihuana a menors i a no socis d'un club cannàbic

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Els Mossos busquen un home a Lleida que n'hauria matat un altre en un pis del barri de Cappont

 5. 5

  Detingut un veí de Manlleu per un robatori amb força en un habitatge de les Masies de Voltregà