Publicat 30/6/2019 11:24:49 +02:00CET

Buch diu que "fan falta bombers" i celebra l'ingrés de 250 efectius en el cos el 2020

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch. FOTO D'ARXIU
@INTERIORCAT

BARCELONA, 30 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha admès que "fan falta bombers" però ha celebrat que 250 efectius ingressin en el cos l'any vinent, fruit de les oposicions que la Conselleria va convocar a la fi de 2018.

La incorporació tindrà lloc entre la primavera i l'estiu de 2020 perquè "en el cas d'un bomber o una bombera cal fer unes oposicions, han d'ingressar a l'Institut de Seguretat Pública", ha explicat aquest dissabte el conseller en una entrevista al programa 'FAQs' de TV3.

Buch ha destacat que es tracta de la promoció més nombrosa dels últims 25 anys i ha recordat que, entre les mesures adoptades en relació amb Bombers de la Generalitat, també està l'acord de condicions laborals que la Conselleria i el cos van signar al maig --pel qual es va comprometre a convocar un total de 1.000 places en un termini de quatre anys--.

"No és el que voldrien els bombers ni el que voldria jo, però és l'acord que vam poder signar per la situació que estem passant, i quan tinguem un pressupost aprovat, millorarem aquest conveni", ha dit.

Ha assenyalat que, com a conseller d'Interior, segueix la màxima que "a emergències no es pot anar dos passos per darrere, sinó que cal anar un pas per davant", encara que ha insistit que la gestió dels recursos de les emergències correspon en tot cas als comandaments dels cossos.

UME

Buch s'ha pronunciat sobre la polèmica que van causar les seves declaracions sobre la intervenció de la Unitat Militar d'Emergències (UME): "Estem parlant del foc, i davant un foc que vingui qui faci falta a ajudar-nos, sempre que siguin professionals".

Ha assegurat que tant ell com el president de la Generalitat, Quim Torra, han agraït "permanentment" la tasca de tots els cossos d'emergències, inclosa la de UME i la dels bombers de Castella-la Manxa i València.

Els qui veuen polèmica en les seves declaracions "segurament volen perdre el temps amb aquestes ximpleries", ha dit, i ha explicat que els bombers de Madrid i Múrcia també es van oferir per col·laborar en l'extinció de l'incendi de la Ribera d'Ebre (Tarragona).

A més, ha recordat que, de la mateixa manera, Bombers de la Generalitat també col·labora amb els cossos d'altres comunitats quan ocorren "fets catastròfics".