Publicat 4/4/2019 15:42:04 +02:00CET

Buch destaca el descens dels accidents mortals en el primer trimestre del 2019 a Catalunya

Buch destaca el descens dels accidents mortals en el primer trimestre de 20
EUROPA PRESS

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha destacat aquest dijous que durant el primer trimestre del 2019 "les dades milloren respecte a l'any anterior" sobre els accidents mortals a Catalunya i ha assegurat que l'objectiu del departament són les zero víctimes, en una atenció als periodistes després d'inaugurar el saló Viu la Moto a Fira de Barcelona.

Segons dades del Servei Catal de Trnsit (SCT), de l'1 gener al 31 de mar del 2019, 36 persones --set motoristes-- han mort en 35 accidents mortals a les carreteres catalanes, la qual cosa suposa una reducció del 28% en el nombre de víctimes respecte al mateix període de l'any passat, en el qual va haver-hi 50 morts en 42 sinistres.

Buch ha apostat per vetllar per la seguretat dels motoristes en tractar-se d'un collectiu que pot ser vulnerable en el trnsit.

A més, ha recordat que el bon temps acompanya l'ús de la moto, la qual cosa implica que "per estadística, desgraciadament, acostuma a haver-hi més accidents".

El director del SCT, Juli Gendrau, també ha explicat que durant l'inici de la setmana santa est prevista una "campanya extraordinria" amb policies locals i Mossos d'Esquadra per fer controls de velocitat, alcoholmia i distraccions.