Publicat 6/2/2019 11:33:46 +01:00CET

Buch defensa que l'rea de seguretat de Torra és "una estructura d'Estat" dins de la llei

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, en el ple del Parlame
EUROPA PRESS

Cs acusa Interior de donar protecció a Puigdemont a través d'un assessor de Buch

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha defensat aquest dimecres que l''rea de Seguretat Institucional' que ha creat el Govern per protegir el president de la Generalitat, Quim Torra, és una "estructura d'estat" dins de les competncies que per llei té la Generalitat.

En una intervenció en la sessió de control al Govern en el Parlament, ha explicat que és una unitat de seguretat específica que també donar protecció a l'edifici del Palau de la Generalitat, seu de l'Executiu catal, i als expresidents de la institució.

Buch ha defensat que el decret que va aprovar fa dues setmanes el Govern per crear aquesta rea és "estrictament igual" a la que va aprovar fa més de deu anys el Govern central per protegir el president i el Palau de La Moncloa.

Davant les crítiques que li han arribat des dels escons de Cs, Buch ha assegurat que aquesta rea de seguretat "no est feta al marge" dels Mossos d'Esquadra i la prova és, ha destacat, que són policies del cos autonmic els qui fan la feina.

La Generalitat defensa que amb aquesta 'rea de Seguretat Institucional' replica el model de seguretat per al president del govern que tenen pasos com Espanya, Frana i el Regne Unit, i també que ho fa perqu "la llei obliga" a protegir presidents i expresidents.

JUBILACIÓ DAURADA

El portaveu de Cs a la Cambra, Carlos Carrizosa, ha dit que aquest decret del Govern ha fet saltar totes les alarmes en el seu grup, perqu ha afirmat que el que vol és donar protecció a l'expresident Carles Puigdemont en "el seu retir daurat" a Blgica.

Ha afegit que aquesta rea es fa en realitat per formar "una gurdia pretoriana per a un fugit de la Justícia", en allusió a Puigdemont, i ha assegurat que existeix preocupació dins del cos policial per la creació d'aquesta unitat de seguretat específica.

ASSESSOR D'INTERIOR

Carrizosa també ha assegurat que un assessor del departament d'Interior, Lluís Escol, no est fent les funcions per les quals va ser nomenat i, en canvi, acompanya Puigdemont en els viatges que fa per Europa.

"Estem pagant la seguretat privada de Puigdemont? Aix seria un escndol que motivaria la caiguda del Govern. Tots hem de respectar les lleis i nosaltres farem que vosts les respectin", ha concls el diputat de Cs, que ha advertit que analitzar si hi ha malversació de fons.

Buch no s'ha referit al cas concret de la seguretat de Puigdemont, per ha replicat a Cs que, si est tan preocupat pel compliment de les normes, hauria de saber que "la llei obliga a emetre una protecció als expresidents de la Generalitat" encara que ja no ostentin el crrec.