Publicat 18/11/2019 14:17:24 +01:00CET

Buch, Cunillera, Artadi, Ribó i Carrizosa no testifiquen en el judici a Torra

Interior de la sala del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on declara el president de la Generalitat, Quim Torra, per no retirar símbols independentistes, Barcelona /Catalunya (Espanya), 18 de novembre.
Pool

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller de l'Interior de la Generalitat, Miquel Buch; la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; l'exportaveu del Govern i regidor a Barcelona, Elsa Artadi, el síndic de greuges, Rafael Ribó, i el president de Cs al Parlament, Carles Carrizosa, finalment no han declarat com a testimonis en el judici al president de la Generalitat, Quim Torra, tal com estava previst.

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha acordat que no declarin en el judici per presumpta desobediència després que Vox, que va ser qui va sol·licitar les compareixences, ho hagi rebutjat, un cop Torra ha declarat com a acusat.

Vox, que exerceix d'acusació popular en el judici, ha renunciat a aquests testimonis, i en el cas de Buch ho ha fet després que hagi presentat una baixa mèdica, malgrat que l'advocat Juan Cremades ha valorat que aquest document "no és justificatiu" per no comparèixer en un judici.