Publicat 6/2/2019 12:03:09 +01:00CET

Buch critica que el Codi Penal "no serveix per perseguir la violncia masclista" per sí l'1-O

Sessió ordinria al Parlament de Catalunya
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha criticat que "el Codi Penal, que ha servit per retorar-lo i acusar de sedició i rebellió persones que només van posar les urnes sobre la taula, sembla que a l'Estat espanyol no li serveix per perseguir la violncia masclista".

Ho ha dit en resposta a una pregunta sobre assetjament i agressions sexuals de l'alcaldessa de Girona i diputada de JxCat, Marta Madrenas, en el ple del Parlament d'aquest dimecres, sobre violncia sexual.

Buch ha reivindicat el Protocol de seguretat contra les violncies sexuals en entorns d'oci aprovat recentment i ha explicat que permetr tipificar els supsits d'assetjament com una infracció administrativa "perqu no quedin impunes".

Ha xifrat en 13.000 les persones que el Govern formar per actuar en casos de violncia sexual a Catalunya, com recull el Protocol que preveu la formació tant de cossos de seguretat --Mossos d'Esquadra, policies locals i porturies, vigilants de seguretat privada i controladors d'accessos-- com personal que organitza, promou i ofereix serveis d'oci.

Buch ha destacat que el document s'ha fet conjuntament entre diversos departaments del Govern i empreses del sector, així com amb cossos policials, i que servir com una eina per identificar i combatre "l'assetjament sexual no penal".